väntar på papsen

Pappa har kommit upp till skellefteå idag för att ta hand om mig när jag är i såhär dåligt skick. Riktigt snällt av honom måste jag säga! Tur man har en sådan pappa som bryr sig.
Iaf så sitter jag och väntar på honom nu här i Ersmark så ska vi åka iväg och hitta på något tillsammans. Ska även på ett möte idag igen på kkbc.
skriver mer senare när jag har något att berätta, hej på er så länge!

mamsens glajjor lånade för tillfället

Medicinerna och tillståndet gör att jag inte kan läsa längre.. bokstäver och meningar bara flyter ihop, därför har jag börjat använda mammas glajor till mitt tillstånd blivit bättre! (dvs under en kort period) Glajjer vet jag inte riktigt om man kan kalla dom, snarare förstoringsglas! Tur dom finns iaf så jag kan läsa det jag vill på kvällarna innan sömnen smygit sig över mig.
Nu ser kvällen ut som så att jag ska se wallander, förflytta till sängen, se mer wallander och sedan sova. Godnatt på er alla så länge!

ett litet firande

Sitter just nu och väntar på att massor av folk ska komma hit, bla denna lilla skruttan Filippa!
Idag bjuder jag på våfflor här hemma i Ersmark. Matvåfflor och efterättsvåfflor står på schemat.
.
Under alla år jag fyllt år har vi bjudit släkten på våfflor eftersom jag fyller år på våffeldagen. Just i år är jag dock i Stockholm hos pappa när jag fyller år, därför gör vi ett tidigt firande hemma hos mamma. Våfflor men inga paket helt enkelt!
Till våfflorna blir det bla saker som:
Guaccamole, räkor, rom, fetaoströra. gubbröra, chilliaioli.
+sylt, grädde, hallon till efterättsvåfflorna såklart!

*


ZZzzzzzZZzzzz

Så sjukt trött... Blev väckt av klockan redan halv 10 idag, suck! Jag som är van vid att sova 15 timmar fick mig bara 11 timmars sömn inatt. I know, låter mycket med 11 timmar också, men inte för mig som går på mediciner.
.
Har iaf hunnit med en del idag. Först bar det iväg ner till stan för ett möte, därefter la jag mig hos mormor och vilade till mamma slutade jobbet. Vid 3 tiden tog jag och mamma Filippa med oss och åkte på MAXI för att handla mat. Nu har vi äntligen landat i hemmet och jag har krypt ner under täcket med datorn i knä. mmmmm....

en text

När jag var mindre lyssnade jag ofta på svensk rap/hiphop, några av dom favoriterna var bla Anton och Affe.
Jag kunde så lätt känna igen mig i deras texter, och just därför slog jag upp en låt med dom idag. Här kommer en bit av texten,
När jag var mindre lyssnade jag ofta på svensk rap/hiphop, några av dom favoriterna var bla Anton och Affe. Jag kunde så lätt känna igen mig i deras texter, och just därför slog jag upp en låt med dom idag. Här kommer en bit av texten,
.
.
Jag känner en ångest som har funnits här ett tag,
Jag väcker mig själv och frågar Anton vem är jag?
Jag kollar med hat på min spegelbild
och jag får ett svar som jag inte vill
Känner en ångest blandat med bakfylla och hat
Jag vaknar varje dag och tänker vem fan är jag
Tider har passerat men de är samma jag idag
och jag vaknar varje dag och frågar mig själv mår du bra
Tiden passerar snabbt men ingenting jag kan komma ikapp
Men tackar ändå livet för dom stunderna som jag haft
Jag tänker tillbaka men drömmar är få
blickar mot himlen och fyller mitt mål
Vägen tar slut men jag fortsätter att gå.
Är det anton med ett T eller anton med 2 ä?
Jag skiter väl i för jag hatar ändå båda.
Snälla du jag orkar inte med det här
Jag släpper mina vingar och flyger till min värld

Släpp mig fri låt mig flyga från det här,
låt mig ta mig iväg och slippa det här
Jag orkar inte längre jag vill ta mig härifrån,
Vill sväva som fågeln fri bland moln

sängliggande

Ligger i sängen, och försöker roa mig med olika bloggar på nätet. Finns ingen ork till någonting, vill inte kliva upp, vill inte prata, ingenting! Det hela känns som en mardröm utan känslor, bara trötthet.
.
Jag sover för det mesta långt över 12 rimmar per natt, idag blev det nog tom 15 timmar men trots detta är jag lika less och svag. Ingenting känns möjligt och jag ser inget slut..

krafterna är slut..

Det börjar bli allt mer kämpigt. Kroppen orkar inte med mer och jag vill hellst av allt bara ge upp. "Ge upp" det är starkast just nu, starkare än viljan och kraften.
Jag måste dock säga att jag har tur som har så många runt omkring mig som bryr sig och vill hjälpa till. Jag behöver aldrig vara ensam, utan har oftast sällskap här hemma av mamma eller Stefan. Förhoppningsvis kommer jag att träffa pappa snart också!
.
Igår var jag på möte för att prata om allt det jag känner och hur jag mår. -jag kom inte ihåg ett ord av vad som blev sagt.. anledningen att jag kom ihåg att vi varit där är för att det låg en ny sort medicin i morgonkoppen. Eller var det igår vi var där? kanske i förrgår eller någon annnan dag.. Det kvittar, hur som hellst har  jag fått en ny medicin iaf.
.
Mitt mål för dagen är att ta mig upp ur sängen och göra en kaka mamma ska ha med sig som fika imorgon till personalen. Önska mig lycka till!

*


Vad är verklighet och vad är dröm..

...En fråga som inte jag kan svara på längre...
Har gått runt i en dimma hela dagarna utan att veta vad som egentligen händer runt omkring.

Hamnade på akuten..

Onsdagskväll åkte jag och mamma in akut för att jag mådde så pass dåligt.. Jag hade panik, kändes som om jag inte fick någon luft, hela världen snurrade, jag visste inte vem jag var eller var jag befann mig. Ett otroligt illamående och yrsel. Jag kunde inte stå på mina ben utan låg bara i sängen och skakade när mamma kom hem.
På akutmottagningen fick jag mig en medicin och efter några timmar fick jag åka hem.
.
Torsdagen vaknade jag upp kl halv 7 och var lika dålig.. kunde inte heller nu stå på mina egna ben.. Jag ville bara falla ihop.. När jag sedan fått min medicin och hjälp av mamma somnade jag om. Jag sov och sov och sov.. Vid 4 tiden åkte vi in till stan för att jag var så dålig igen.. blev då först vårdcentralen där dom sedan skickade vidare mig till akuten på lasarettet. Efter många provtagningar fick jag sedan lämna akuten och åka hem för att sova.

say the word, jump the fuck back and just act like you heard

Hela kroppen skakar, en klump i halsen och skallen snurrar.... Jag har ingen verklighetsuppfattning, känns som att ingenting är på riktigt, som om jag lever i en dröm... Det svartnat till och från för ögonen och jag vill bra spy!
.
Snälla gud säg att dom lugnande atarax hjälper mot dehär snart så jag slipper ligga i magsjuka som alle.. snälla snälla snälla... Bara för att han ligger i magsjuka idag och jag typ var nära han hela skoltiden och bodde i hans jacka behöver väl inte betyda att även jag får magsjuka, right?

du

Dig kunde jag ringa när som helst. Du var välkomnande, varm, pålitlig och fanns alltid där. Du visste mycket om mig, men ändå inte tillräckligt. Du kom och räddade min natt, du och din vän. Det spelade ingen roll vad klockan var, du fanns ändå där. Trots min rädsla, min gråt så ställde du alltid upp. Du satt vid min sida, lät mig vila mot ditt bröst och höll om mig under natten. Du gav mig det som ingen annan gett mig tidigare, du visade vad äkta kärlek var. Du är anledningen till att jag fick hopp, lust och vilja tillbaka. 
.
Du fick mig att kliva upp på morgonen, längta, hoppas och drömma. Bara du, ingen annan.
.
Nu har det gått månader sedan jag såg dig, sedan jag vidrörde dig och sedan du såg mitt riktiga jag. Den stabila Olivia med viljan och modet. Trots denna långa tid, avståndet, minutrarna-timmarna-dagarna som går kan jag inte sluta tänka på dig. Kan inte glömma. Du är speciell, du är du -det är anledningen till att jag fick syn på dig.

känn pulsen slå

Så grymt bra bok!
2an på vingklippt ängel.
.
Har ganska precis börjat läsa boken men är redan fastna. Den beskriver väl hur svårt människor kan ha det och hur fruktansvärd vården i Sverige är.
.
Som sagt, hade tänkt dra mig mot sängen om en liten stund för att fortsätta läsa denna bok. Ett riktigt bra sätt att koppla av innan man ska sova!
.
Imrgon blir det att stanna hemma hela dagen, vila upp mig och fixa käk till familjen. Kände hela dagen idag att jag på skolan höll på att somna, det bara rann tårar ur ögonen på mig och ögonlocken höll på att falla ihop så det passar riktigt bra med en sådan dag. Med det säger jag godnatt!

engelska

Sitter och försöker skriva ihop en artikel/uppsats på engelskan... Går år satan, fick börja med uppgiften igår eftersom jag varit borta så mycket, och sedan idag kräver hon att den ska vara klar UTAN ATT ENS FÖRSÖKA FÖRKLARA HUR JAG SKA GÖRA?!
Vad är det här för skit? hon springer runt till alla andra här i klassrummet och både skiter i att jag håller upp handen, att jag ropar, att nathalie säger till.. Jag blir galen

Imperfection is beauty*


jag har blodfobi



dagens..

Ännu ett ingrepp idag hos läkaren som ni kan se.
Nu blir det käk och sen tv hela kvällen +möjligtvis något skolarbete?
Fortfarande lika kallt och jävligt ute, men jag fick skjuts hem från stan av S så det var inga problem för min del:) Var även förbi mormor en sväng för att fördriva tiden. Trevligt värre!

oäääähh...

Över 30 minus när jag vaknade idag.. helt sjukt!
Att jag ens tog mig ur sängen och iväg till skolan är ett mirakel..

typisk söndag

Har precis käkat en fantastisk middag med familjen hemma i Ersmark. Det blev lamm, råstekt potatis, vitlöksbröd +tillbehör. Dvs, jag är riktigt mätt nu!
Om en liten stund börjar solsidan, och efter det Wallander.
Tvkväll ikväll&förhoppningsvis ska jag kunna göra en tidig natt inatt! (trots att jag sov till 2 idag..)
Imorgon blir det upp till skolan för nya tag. Blir även att kontakta läkaren eftersom bihålorna inte blivit bättre än... Så förbannat less på att det ska ta sån jäkla tid! Måste vara stora fel på vården här i Sverige.. Aldrig får man någon hjälp, oavsett hur dåligt man mår eller vad man har för fel.

böcker

Jag har läst ut 2 böcker, skrivit 3 läsloggar till varje bok och redan nu köpt en ny bok (fortsättningen till den första) bara för att ha något mer att läsa.
Jag läser inte i vanliga fall, men denna gången har jag verkligen kommit in i det här med självbiografier. Böcker som är verklighetsbaserade och har ett spännande innehåll. Det är ett bra tidsfördriv när man är hemma och är sjuk, och man slukas lätt av boken om det handlar om något som berör en själv.
.
Bok1 Vingklippt ängel

Helt fantastisk bok. Lite svår att komma in i från början, men ju mer man läste desto bättre blev den.
När boken tog slut ville jag inte sluta läsa, bestämde mig direkt för att köpa uppföljaren -känn pulsen slå.
Berny berättar om sitt liv och hur hon kämpar sig igenom sin egen verklighet. Hon lever inte som alla andra ungdomar, Berny lever i en dröm, som en ängel med sina änglavänner.
.
Bok2 I taket lyser stjärnorna

Denna bok hade en riktigt bra handling. Spännande och läsvärd.
Jag själv ansåg dock att boken var alldeles för lättläst, det tog bara någon dag så var den slut. Den riktade sig mest åt ungdomar i högstadiet som försöker passa in.
Jenna lever ett annorlunda liv från andra ungdomar. Jennas mamma har canser och kommer snart att dö. Inte bara det är fel, Jenna har också väldigt dåligt självförtroende och är inte populär. Hon vill vara lika omtyckt som Ullis-knullis.

bara för att det var så länge sedan...

....så kör vi en dagens outfit

Jeans - Gina tricot
Linne - Gina tricot
Kofta - New yorker

saknar

Att vara ute&parta på kvällarna- Träffa massor av folk, vakna upp vid sidan av * och bara känna värmen.
.
Att åka ut och göra saker- Här syftar jag på Sthlmsresor, saker att se fram emot och liknande.
.
Musik- I alla sorter, att somna/vakna till att någon klinkar på gitarren, sjunga under kvällarna med komp.
.
Sommar- Sol och värme, kvällar vid vattnet.
.
Att vara pigg- Orka göra saker, ha kul.
.
Nu blir det att sätta igång med något, orkar inte sitta här och dega mer.. är så less på att bara sitta. Kan ingenting hända snart? Ett mirakel

tittar tillbaka

Ligger med en skön låt ingång på datorn, ingen aning vad den heter. Låter någonting i den här stilen "I will not forsake the colors that U bring, the night U filled with firework" Jaja, det var under tiden man hade den underbara känslan, hade något att drömma och hoppas på. Inte nu längre.
.
Har kollat tillbaka lite i bloggen på saker jag gjort under förra året, och trots den eländiga sjukan måste jag ändå påstå att jag hann med en hel del fantastiska saker! Jag lärde känna många fina människor, hade folk vid min sida som stöttade mig, lärde mig leva ett liv utan beroende. -Många saker hände och mycket finns att kolla tillbaka på. Några saker är sthlmsturerna, hur mycket dom givit mig, vilken enorm styrka och kraft jag fått och glädjen av att vara där nere.. Vet inte vad jag ska säga, längtar bara tillbaka till glädjen jag hade när jag skrev inläggen under november, några exempel på riktig glädje är dessa inlägg!
.

"jäkla dålig uppdatering, jag vet. Var iaf ute med nå folk igår, fick träffa jonas och jonas som var ritkigt kul:) lite sådär halvbakis idag då kan man lugnt säga.... var inte hemma förrän 2 idag på dagen efter att ha somnat hemma hos jonas."
"hem till jonas en sväng, upp på 2 berg -kollade ut över väsby, följde ramus(hampus) till bussen, gick ner till en åker/äng, kollade på ett slott, följde alex och fanny en bit hem och sedan fick jag sällskap hem till dörren av denna kille. Så små saker kan göra så mycket, bara att få uppleva något annat, komma till ett ställe med så trevliga människor och.. kan inte ens förklara."
"Till sist måste jag påpeka, Olov är klart bästa vännen hemma alltså. Och vilket stöd man fått ang allt. Att stärka självförtroendet, fått någon att prata ut med och framförallt stött inför flytten eftersom han flyttar samtidigt som jag fast till Piteå till sin tjej. Tack Olov."

"THIS IS THE START OF SOMETHING GOOD, DON'T YOU AGREE? I HAVEN'T FELT LIKE THIS IN SO MANY MOONS, YOU KNOW WHAT I MEAN. WE CAN BUILD THROUGH THIS DESTRUCTION, AS WE ARE STANDING ON OUR FEET."


"The words you say to me are unlike anything
That's ever been said
oh what you do to me is unlike anything
That's ever been"

min dag i bilder

Alle, som nu tillhör mig! Såld till Olivia, säger allt
.
.
Lillstumpan hämtad på dagis -följde sedan med på stan och till mormor

Godnatt

Drömde en fantastisk dröm inatt om Jonas Nordfors från Väsby. När jag vaknade kände jag bara att jag ville somna om och drömma vidare! Så blev dock inte fallet när jag upptäckte hur mycket klockan var, så trots att jag var jättetrött slet jag mig upp kl 3 idag efter en sisådär 15 timmars sömn... Behövdes nog en hel del sovande nu när jag fortfarande inte är frisk. Lite värre dock dehär med att jag ska lyckas somna inatt för att ta mig upp imorgon,,, Hade tänkt ta mig till skolan mellan 11-14 iaf. Nu biter jag ihop och går igång stort!
Såg förresten ännu en fantastisk film igår! Brothers.
Den handlade om en kille som arbetade som soldat -krigade. Han hade familj, bodde i en villa och levde ett bra liv. Enda problemet var dock att han aldrig var hemma. Efter att han kraschat med en helikopter&familjen gått på begravning blir ingenting som förr.
Brorsan som suttit i fängelse kommer in i hans familj, hjälper till och får bra kontakt med barnen. Allt blir en enda röra och man har ingen aning om hur filmen ska sluta.
Verkligen värd att se!
Ikväll blir det nog Letters to Juliet, och med det säger jag godnatt!

hemstudier

Idag har jag suttit hemma och kollat på den här filmen för att skriva en läslogg att lämna in till skolan. Har lite rest att ta igen eftersom jag varit sjuk så pass länge.
.
Filmen var grymt bra! Den handlade om Jack som suttit inne i fängelse pga mord. Man får följa Jack när han kommer ut, skaffar sig ett nytt liv, börjar arbeta och träffar nya människor.
Filmen var inte alls förutsägbar vilket gjorde den enormt bra! Spännande drama som passar alla.
.
Utöver filmen har jag skrivit ett prov här hemma på rest, fortsatt med min sista läslogg i bfämnet och läst lite i psykosociala boken. Nu är det bara svenskaarbetet kvar som mamma ska få hjälpa mig med!
.
.
Blir hemma från skolan även imorgon, sedan på fredag har jag tänkt ta mig nya tag och pallra mig iväg till skolan!

fortsätter och fortsätter..

När mamma väckte mig idag på morgonen trode jag inte det var sant, hur kunde morgonen redan ha kommit.. Jag hade ju knappt sovit en blund?
Slet mig iaf upp ur sängen för att ta mig till stan eftersom jag ändå skulle till läkaren idag igen. Läkaren.. Lassa.. Ja, ny läkare, nytt ingrepp och ett h-vete! Iaf så fick jag mig ännu en antibiotikakur. Helt sjukt, hur mycket mediciner ska dom trycka i mig? -Aja, bara att bita ihop helt enkelt.
.
Imorgon skippar jag skolan och åker bara in till stan för att träffa Gunnel. Sen blir resten av dagen att ägna till vila

söndag

Igår hade vi besök av moster lena, linn, nath och andreas. Vi såg melodifestivalen, åt fantastisk middag och spelade kort. På kvällen hade jag extremt ont i bihålorna och fick därför medicinera mig med allt möjligt och gå och lägga mig.

Såg en så grym film när jag lagt mig i sängen. Hade börjat se den i fredags men somnade och såg därför slutet igårkväll. Denna film måste jag verkligen rekomendera ALLA! Helt otrolig, inte ett dugg utsägbar och dessutom innehöll slutet något som man skulle kunna koppla till verkligheten.

GRYM FILM!


här är jag idag igen, ingrepp nr3

Fortsättning följer på måndag igen....

dagens besök hos doktorn


Jajamen, samma ingrepp en gång till... Hoppades på att det skulle vara sista gången nu, men läkaren har redan bokat in en ny tid på fredag då jag ska komma tillbaka för samma sak. Förjäkligt att inte antibiotika eller annan medicin ska hjälpa! Bara att bita ihop helt enkelt.
.
Blir hemma från skolan imorgon eftersom jag ligger på över 38 graders feber fortfarande som alla andra dagar +att jag har extremt ont efter att ha spolat +punkterat bihålorna ÄNNU en gång.
Pratade med pappa i telefonen idag och fick lite uppdatering från Stockholm, annars är det nog inget spec som har hänt. Min vardag -tråkig, jävlig och sjukt less på att må piss!!
.
Läkaren ska ringa imorgon så man kan fixa sig ett sjukintyg och jag ska även se till att jobba med lite skoarbeten imorgon hade jag tänkt mig. Lite duktig får man se till att vara trots att man ligger hemma!

Tisdag

Idag klev jag upp när klockan ringde vid halv 10. Gjorde mig klar, gick ner för att ta bussen. Jajamen, Olivia åkte buss idag. Helt otroligt! Kommer inte ihåg när man gjorde det sist, men har man lämnat stan för sjukperioden finns inget annat val när mamsen är på jobbet.
I stan mötte jag upp Olov, vi gick till balder, stötte på RK och gick till matan för att käka lunch. Därefter gick jag på 2 lektioner innan jag (observera nu...) tog bussen hem. Jajamen, helt rätt. Denna gång fick jag sällskap av lillkusinen Rasse. Lill och lill vet jag inte men, eftersom alla andra är äldre så får gubben kallas lillkusin.
.
Nu ikväll har jag suttit med hemskolarbete och ska se om det hinner bli något mer gjort, annars tar jag det imorgon. Ska förresten till läkaren imorgon igen. Denna gång håller vi tummarna för att jag slipper obehagliga ingrepp...

RSS 2.0