dagens middag

tänkte lägga ut en bild på den underbara middagen jag åt idag som syster sussi kom förbi med! Den smakade underbart, precis som jag tänkt mig:)
och inte nog med det, hon hade även med sig rulltårta med chokladfyllning och kakor! Riktigt gott kan jag lova.

titta bara, min älskling

så dum som jag är så har jag varit inne på min älsklings facebook nu där jag hittade en underbar bild som jag bara måååste lägga ut och visa alla hur underbart söt han är, (eller iaf har varit?;D)
titta och njut :), älskar dig gubben!

im in love


uppdatering av helg

eftersom jag hittils har haft en lite bättre dag idag kan jag ta och berätta lite om helgen tänkte jag :)

i fredags var som sagt massor av folk och hälsade på i ersmark. Var jättetrevligt bortsätt från att jag mådde skit, satt vid toan en lång stuns innan sängdax pga magen. Mådde så sjukt illa! Tillslut somnade jag iaf i sängen med en hink vid sidan. Jag var säker på att nästa dag skulle bli bättre.. Men det sket sig totalt

lördagen vaknade jag med fullproppad uppblåst mage, fick inte i mig någonting förrän vid 3-4 tiden då en gainomax äntligen fick plats i magen. Och till middag blev det majskolvar och varm banan med smält choklad till efterrätt. ontontont i magen och öronen blev det då, så det var bara att ta fram de starka värktabletterna på kvällen.. Riktigt kul att pappa har kommit hem hit iaf, så jag bor i lägenheten i stan en vecka nu tillsammans med honom :)

idag är det då söndag om jag inte har räknat helt fel? vaknade upp och mådde hyfsat bra, bara ont i halsen och munnen. Fick i mig havregrynsgröt till frukost och nu en gainomax till lunch. Testade en ny smak, Vanilj. Den var inte alls lika god som choklad, så där hade ni felfel mackan och axl!
Har också varit och handlat med pappa idag, under tiden åkte älsklingen in till stan för att klippa sig:) blev säkert jättebra i håret.
Ligger nu och funderar på vad det ska bli för middag idag, får se vad jag är sugen på helt enkelt!
hoppas på att bror ska komma förbi med router till datorn så jag slipper ha internetkabeln inkopplad. Den är lite besvärlig!
skriver mer när jag har ork. puss


just like hell

ett riktigt helvette med den här sjukan. Orkar inte, vill inte och kan inte. Måste vila hela tiden bara för att det aldrig blir bättre och går utför... man läser på nätet om sjukan och där står det att på 2-4 veckor ska det gå över och i allra värsta fall kan det hålla i sig i en hel månad, men då har man otur. Men fafan är dethär då? jag har legat sjuk sen jullovet, halva höstterminen och det blir inte bättre. Jäkla skit med allting, sen tror folk att man klarar av vad som hellst.
orkar inte med all denhär sjukan. Nu har jag fått nog! Allting går ju bara utför ändå


godnatt

fyfasen för sjukdomar. Ge mig mirakelmedicin så jag slipper detta.... Ikväll kom det onda tillbaka, så ska väl lägga mig i sängen på ett tag och dega.
Är bara att vila för att bli frisk, det är det enda som fungerar.
"Men har du inte vilat länge nog nu?" undrar många.
- Jo jag önskar att det var så enkelt, men ett halvår får man räkna med. Så nu vet alla det:)

Imorgon blir det iaf skitkul. Det blev inte bara älsklingen och matilda som kommer hit, utan även oscar, anna och filippa=) Och vi har även bestämt oss för fruktsallad till efterrätt utöver den goda maten jag skrev i förra inlägget! MUUUMS
orkar inte skriva mer idag godnatt.

ännu ett inlägg

ligger i soffan nu och degar med disney chanel. På en slund blir det middag, mamma har gjort ungsstekt falukorv med lök, bacon smält ost m.m blir säkert bra!
Snart börjar Magi på Waverly Place också=)
Älsklingen ringde för ett tag sedan, han var påväg till träning tillsammans med mats. Är mycket övning nu inför matchen. Sen imorgon kommer Matilda och Axl hit. Då blir det supergod middag med pommes, lövbiff med mozarella och massa mer. Blir säkert bra! Bara hålla tummarna på att man får vara lika pigg då. Papsen sätter sig på bussen upp till skellefteå imorgon också, så det blir att flytta hem till lägenheten på lördag :)

Tänkte se om jag hittar något nagellack i någon bra färg någon dag framöver nu när jag varit så duktig på att spara ut naglarna;) blir säkert bra!
skriver mer senare, för nu börjar mitt program :) puss

torsdag

idag har jag en bättre dag:) sov ut ända till 12, och har även sovit riktigt bra inatt! Det visar sig klart och tydligt att om man vilat mycket ena dagen är man piggare nästa dag. Tänkte iaf försöka hålla mig lite uppe idag, och helt enkelt passa på och sitta upp när man vaknar och mår bättre=)!
Har faktiskt tom tagit en kort promenad upp och ner för gatan med sparken idag. Var otroligt skönt väder om man bara klär på sig ordentligt;) Sparken är till bra hjälp, då kan jag stödja mig och det underlättar väldigt mycket när man är så svag i benen!
Vad jag nu ska hitta på idag vet jag inte riktigt, kanske hjälpa mamma lite med disken? och även kolla om det finns någon tvätt att hänga. Lite disney chanel blir det också, väntar på att det ska komma hannah montana eller Magi på Waverly Place! Tänkte också ta och skriva en lista på mat som pappa kan köpa hem när han kommer eftersom han är hemma hela nästa vecka med mig=) blir jättekul att träffa honom!

nä, nu tar jag och skriver mer senare, måste påbörja något att göra ifall det skulle slå om och bli sämre sen med måendet.
puss

funhouse


rubrik

gårkvällen var ett riktigt helvette... fick inte i mig middag förrän jag vet inte när. Allting bara slog om i kroppen, jag hade ontontont det var kallt och jag bara stirrade in i väggen.

Idag är jag otroligt trött, ligger fortf kvar i sängen. Hoppas på att jag snart ska få kraft att resa mig upp och käka lite frukost, börjar bli lite hungrig nu! Ska ta och ringa mamma också aå att hon vet att jag har vaknat upp idag.
Senare ska vi se om jag kanske tar mig en dusch innan älsklingen kommer, tänkte ha mina "baggy jeans" och någon tröja, eller så slutar det med mjukiskläder. Vi får se hur det känns.
skriver mer senare!

om besöket på sjukhuset

idag har jag varit på sjukhuset. Trodde jag skulle få höra något om min sjuka, och varför alla blåsor är som dom är.. men nejnej! När vi kom dit sa sköerskan
- Jag har hittat en oral lösning du kan prova använda för att få bort alla dessa blåsor i munnen, vänta lite jag ska gå och skriva ett recept så att ni kan hämta ut det från apoteket idag!

så vi väntade, när hon kom tillbaka var det hon hade att säga
- ojdå, dom har visst slutat tillverka denna medicin i sverige, så vi har ingenting som du kan prova.

domdär läkarna verkar ju inte hade någon koll på någonting! samma sak med alla prover jag skulle ta idag, så sa sköterskan "det är ju tur du har mycket blod eftersom vi ska ha så många prover och jag måste sticka i båda armarna på dig, hehe"
men nono, inte hade hon rätt i det.. som svar fick hon då av mamma "ja fast det är ju det hon har så brist på just nu... finns inte alls mycket blod"

så vad dom håller på det där vet jag inte, hoppas att jag nu snart ska få något svar på varför det ska vara såhär, och om det är något mer än vad dom kommit fram till. Är rättså less nu kan jag lova!
Men jag fick iaf vara med min älskling idag ett tag:) det var underbart, sedan kommer han och sover med mig imorgon :) nu är det snart dax för käk, skriver senare! pusss

film

har precis lagt mig i sängen för att se en film på tv3.
Den verkar riktigt bra, och hade fått bra betyg! Man kom in i filmen direkt, och verkade spännande. Hoppas den fortsätter likadant :)
älsklingen hörde precis av sig, han hade varit borta på boxningen från 5tiden till nu, rätt länge. Så extra kul att höra av han när vi inte pratat något ikv!
imorgon blir det inget blogginlägg förrän eftermiddagen tror jag, blir nog när jag kommit mig hem från sjukhuset och sådär.
godnatt på er alla

mätt och belåten

denna dag blev lugn, har mest suttit i köket med datorn och tvn för att roa mig:)
Har precis just käkat middag, med många om och men så hittade vi tillslut en maträtt som jag kunde äta. Som första försök gjorde mamma fiskbullar med bulgur till, jag var skeptisk men provade ändå att äta för det kunde ju inte vara värre än vad det luktade tyckte jag? men nono, gick inte äta. Smakade riktig kattmat, och dedär bulguret gjorde ont i hela munnen. Så vi gjorde då ett nytt försök med mannagrynsgröt till middag som var betydligt mycket godare! Och för att få till lite kött i det hela hade jag kokt skinka på sidan. Så nu är jag mätt och belåten!
På en timme blir det att titta på halv 8 hos mig som jag lärt mig att följa sen jag bodde på sjukhus. Rätt kul ändå! ska också ta och skriva en lista på saker som kan vara bra att käka när pappa kommer hit och ska ta hand om mig :)

här kommer en bild från middagen

mat

Jag har fått mig upp ur sängen, dragit på mig mjukiskläder, käkar frukost och tagit min medicin. Så nu blir det att försöka sitta uppe ett tag med datorn, sedan se om jag kan ta någon vända i trappen så jag får röra på mig lite:)
har suttit och kollat in lite kläder på nätet, men inte hittat något som jag riktigt "behöver". Har ju som sagt resn fått så enormt mycket kläder att det fyller en hel garderob :) får nog ta och spara pengarna helt enkelt!

Pratade precis med älsklingen i telefonen:) han är på skolan och berättade att han hade varit uppe redan 06.00 idag bara för att se hockeyn, riktigt onödigt om jag får säga vad jag tycker! Men bra gjort av dig.
Jag har fått ett uppdrag av mamma och stefan att skriva ner 14st maträtter som jag kan tänka mig att käka nu när jag är i denhär formen, har verkligen problen med det! Kämpade hela kvällen med hjälp av axl och datorn, kom fram till 12 olika. La då fram min lapp på köksbordet innan jag somnade så mamma skulle läsa och vara stolt! men nono, det dög inte alls, kolla bara vilket svar man fick:) blir väl att kämpa lite till, får se var jag kommer på.


rättså mysigt ändå!

har varit en lugn dag idag tillsammans med min älskling. Har varit måde mysigt och skönt att kunna ta det lugnt, liggandes i soffan och bara titta på wallanderfilm:)
Tyvärr så åkte just axl hem, men han kommer nog tillbaka någon dag snart igen och hälsar på mig:) det blir bra! sen på tisdag har jag ju sjukhuset som jag ska på och ta prover. Annars är det inte mycket alls som händer, blir väl slappande vid tvn och bara ta dagen som den kommer, och lika bra är väl det eftersom vi upptäckt att jag blir väldigt dålig om jag är uppe för mycket från sängen under en dag!
Sen kommer ju papsen nästa vecka också, det blir bra! Så då lär jag nog bo i stan den veckan så får pappa lov att försöka ta hand om mig, men det ska nog gå bra det också:)
Ikväll blir det nog att kolla film på tv +andra tv program vad det nu kan vara(?)
tänkte ta och ringa pappsen nu och lämna en uppdatering om mitt mående!
skriver mer senare eller imorgon, vi får se hur läget är:)
pusss&kram så länge


världsbäst

godmorgon

har precis kommit mig upp och fått i mig medicin +frukost. älsklingen sitter här och vill att jag ska skriva om vem han är jäkligt sur på men nono, blir inget av :)
idag tror jag det blir en rätt lugn dag, det är sista dagen som londonborna är här, och jag har 2osedda filmer, så blir nog soffdag även idag!
vet inte riktigt vad jag ska berätta om eftersom det inte händer något alls när man ligger hemma och är sjuk. Det bästa som har hänt är väl att jag hade mig älskling vid mig inatt, han var jättemysig och fick sova i hans famn:)
skriver mer senare, hejsssss

rubrik

ikväll har jag suttit hemma med mamma och sett på melodifestivalen medans resten av sällskapet varit hos monica och robert.
Turen på sjukhuset gick snabbt, så det kändes skönt! Får dock inte veta några resultat av proverna förrän på tisdag(?) tror jag då vi ska dit och ta ännu fler prover.
Älsklingen har också åkt till monica och robert ikväll, men  han kommer nog hem på någon timme när jag ska sova skulle jag tro:)
vad har jag då att säga om melodifestivalen? jadu,, inte mycket, låtarna var värdelösa. ingenting som föll mig i smaken, isf darin, men det läst mest som en låt som kommer bli söndernött på rix fm.
nu försöker mamsen få mig att äta, hon tyckte jag åt för lite middag. själv så tycker jag att jag är så pass mätt att magen bara sväller.
vad ska man då nu ta och göra? kanske slå på tvn och se om det är något spännande, men skulle inte tro det. Sedan blir det sängen på någon timme :)
har inte mycket vettigt att säga på bloggen ikv helt enkelt! tar nog och stänger ner nu
godnatt på er

+ och -

sitter och snackar lite med oskar på msn, och har precis fått i mig en otroligt fantastisk lunch som maria har gjort här hemma. Var helt fantastiskt:)!
Riktigt kul att snacka med oskar också, vi har pratat lite om allt möjligt som gjorde att stämningen blev lättare, och klumpen också släppte:)
för övrigt är inte sjukan på top, men förhoppnignsvid borde det vända snart!
tänkte lägga upp en bild på fantastiska lunchen !
fick just ett besked från sjukhuset att dom vill ha in mig igen idag för att ta prover.............


dåligt dåligt

kul, vaknade med en tunga som var tjock som jag vet inte vad... allting bara går åt jag vet inte vad... har inte haft en helt bra dag på jag vet inte hur länge, känns bara sämre och sämre trots att jag fått sova bra på nätterna!
jaja, blir väl att ta en dag i sängen idag eftersom det tar så sjukt ont +feber(?)
mamsen är nu ich handlar massa mediciner till mig tillsammans med stefan, det kan behövas! ungdomarna är på bodaborg och jag ligger här i soffan med täcke kudde dator och disney chanel igång på tvn.
var tänkt att vi skulle gå till monica och robert ikväll och käka, men jag och mamma kommer stanna hemma för jag orkar inte riktigt med något. Får se hur axl gör, hoppas på att han känner för att följa med dom andra så han också får ha lite kul:)
vet inte riktigt vad jag ska skriva mer, har inte så mycket ork.
skriver mer senare ikv, hejsss

everybodys changing

sitter nu i soffan tillsammans med min älskling och rasse. Även nath andreas och daniel är här, vi har en ungdomsväll med pizza, vit "kladdkaka", film, hockey och massa annat! Rätt skönt med hennakvällar när man har såhär trevligt och folk här:)!
Hockeyn är dock ingenting för mig, så därför plockade jag fram datorn och tänkte passa på att blogga litegran!
Blir väl att lägga sig på ett tag, brukar ju inte orka med hur mycket som hellst på ett tag, men ska ändå försöka hålla mig vaken så länge jag kan.
Vet inte riktigt vad jag ska skriva hehe, tar nog och går in på axls facebook ist för att se om jag hittar något kul där.
tar väl och bjuder på en låt innan jag stänger ner bloggen

sov gott olivia

idag har jag varit en snabbtut till stan för att träffa älsklingen och för att leta mig en väska.
blev inte så mycket gjort, vi gick mest runt och tittade. Träffade Robin och Morgan där borta också:) kul att kunna börja få lite socialt liv ändå.. även om det bara är sådär någon gång i veckan som man kanske orkar göra sig en sån tur, och man är helt slut efteråt så,, känns ändå bra att ha kommit iväg!
Blev ett litet fynd där borta. En väska med runda "nitar" på.

Nu är jag helt slut ska jag ta och berätta, tänker gå och lägga mig i sängen tills älsklingen kommer hit. Blir väl någon timme förhoppningsvis! Senare ikv ska vi ungdomar käka pizza och kladdkaka +se på några filmer som nath har hyrt.
Godnatt på er, eller vad säger man mitt på dagen? sov gott Olivia helt enkelt!



take a chanse make a change

hade ett rätt trist samtal med oskar igårkväll, vet inte riktigt vad som hände men jag hoppas på att han har andra åsikter framöver om allting för hans egen skull så han ska kunna känna sig bättre själv!
Ibland måste man helt enkelt tänka ett steg längre:)

Har iaf ganska precis vaknat, ligger nu i sängen och degar med tvn igång op disney chanel:) rätt mysigt! hade tänkt försöka ta mig en kort promenad på gården lite senare också om jag har orken till det!
nu ska jag ta och ringa min älskling och höra om han ska komma och sova här inatt, tror det blir så:) skriver mer senare, puss

hero of war

sitter inne i köker nu och har precis fårr igång datorn på rätt internet här hemma. Det hade tydligen gått en säkring tidigare, och därför hade jag fått vara inne på grannens internet som var otroligt segt!
Har nu fått i mig en näringsdryck till "lunch" och ska snart ut och gå tillsammans med mamma om hon orkar ta sig tid till det:)
sen hoppas jag på hjälp med mina naglar så att dom ser lite bättre ut också!
skriver mer senare, om jag har ork!
bjuder på en låt också som är riktigt skön

ser ut att gå åt rätt håll!

okej, nu har jag rätt mycket att berätta om eftersom jag varit så dålig på att uppdatera.
Det beror inte på att jag inte orkat, utan istället att jag varit i umeå där det var tänkt att jag skulle opereras, och även på att jag mådde så otroligt dåligt när jag kom hem igår!

jag kan ju börja med att berätta om i måndags då jag fick suschi till middag.
Allt jag pratade om när jag var som mest sjuk och låg på sjukhuset (eller rättare sagt det jag fick ur mig) var "jag vill är sushi när jag blir frisk! så mamma lovade mig det.
Då var det sagt att vi skulle få äta det till förrätt i måndags, och jajamen, det köptes hem. Men eftersom min mage har blivit min lilla mage med lilla magsäcken nu så blev det som en hel middag för mig med några sushi bitar. Det var otroligt gott,  och efter alla dagar jag väntat på det spelade det ingen roll hur mycket det kändes i halsen och hur ont det tog. Det var fantastiskt!

Sen igår bar det iväg till umeå halv 9 på morgonen, älsklingen var med i bilen eftersom han sovit över och skulle till skolan. Kudden var såklart också med så att jag skulle kunna vila ordentligt både på vägen dit och hem.
När vi kom fram till sjukhuset fick vi ett rum där vi gjorde oss i ordning för min operation, allting var klart. Sedan plötsligt när det snart var min tur och "doktorn" kom in blev plötsligt ingen operation. Vi fick istället gå till barnavdelning 3 där det skulle tas massa prover, dom skulle känna på min kropp, jag skulle göra ultraljud och allt vad det nu var. Hoppet om att få komma hem samma dag och slippa övernatta blev förståss större, men det var otroligt jobbigt att vänta och vänta!
Slutresultatet blev iaf att mina värden har blivit bättre på lever, sänka, vita blodkroppar osv. Det ända som inte var bra var väl att jag har fårr järnbrist, och att vänstra sidan på halsen var täckt med blåsor hela vägen. Hade också någon hinna av något i munnen (minns inte vad han sa att det hette) men att det ska förhoppningsvis gå ner sig med lite väntan.
Så nu har vi bokat in en ny tid på skellefteå lasarett där som ska se om allting håller sig som det ska, så att det inte bara är medicinerna som håller allting bättre, utan att kroppen klarar det själv. Sen blir det nog att börja skolan igen efter lovet! Kommer bara gå några få lektioner, men bättre än ingenting så man kan avsluta någon kurs iaf:)!
Kan ju också tillägga att gårkvällen var fruktansvärd av smärta i hela kroppen, måste tacka världens bästa älskling som var här och stöttade mig till 1000!!<3
och även tack till min storasyster matilda som köpte skorna till mig!


rubrik

idag har jag varit en sväng till stan med mamsen. Bhn hon lovet mig var som sagt slut på hemsidan, så jag ringde mamma och berättade att jag var orolig, då hämtade hon mig sedan tog vi en tur till stan för att köpa den:) och jajamen, den fanns kvar i min storlek!
Jag hittade även ett par skor som jag länge länge letat efter som jag vill ha.... har ju lagt av dom, får se om det blir att köpa dom eller vad som händer. Egentligen var det vinterskor jag skulle ha, men vårskor behövs ju till våren?(A)
Vi köpte i alla fall sushi på vägen hem till förrätt idag:)

här kommer iaf bilder på skorna och bhn


quack pack

sitter nu i köket framför tvn och kollar på quack pack som precis började.
har kollat lite på h&ms hemsida på kläder, finns en bh där som jag bara måste ha! Mamsen har sagt att jag ska få den som en alla hjärtans dag present, men börjar oroa mig för att den ska ta slut, för dom har helt slut på hemsidan.. ändå är dom nyinkomna. Får se hur det ska gå:)
Jag har också hunnit ta en liten tur ute på gården/gatan i den skinande solen, riktigt skönt kan jag lova!
Senare ikv kommer älsklingen hit också=)
hinner inte skriva mer, kan inte missa detta program på tvn;) skriver mer senare pussar

ett sista innan natten

nu sitter jag här och skriver ett inlägg innan jag lägger mig till sängs:)
kvällen här har varit riktigt skön! Kul att träffa oscar anna och filippa och dessutom fick vi riktigt god middag!
Min älskling ringde ikv och berättade att han blivit mycket mycket bättre nu också, han var så pigg att han tagit sig till isladan för att kolla hockey, så det är ett stort + då ses vi imorgon:)!

imorgon kommer jag få huset för mig själv på dagen eftersom londonborna åker till bygdsilium (tror jag det var.)
sen vid middagstid kommer min älskling hit.

tänkte lägga ut bild på efterrätten och lillgumman också innan jag stänger ner så ni får se:)


rättså kul

hah medans jag kommer ihåg det måste jag ta och berätta lite om gårdagen:)!

Vi for som sagt till monica robert och rasse igår för att käka middag och se på melodifestivalen. Riktigt trevligt att komma ut och få försöka gör lite saker nu när man känner sig piggare trots att man är väldirg trött och slut.
I alla fall så var det sagt att mamma skulle ta mig hem på sparken på kvällen för att jag inte skulle orka gå hela vägen själv. Och eftersom mammas kondis inte är på top efter alla veckor hon varit på sjukhus och här hemma med mig så var det en rättså kul hemfärd igår!
Vi började med att sparka en bit tillsammans, sedan efter några meter var jag helt slut i benen så jag satt mig ner på sparken och mamma var då tvungen att skjutsa mig. Och eftersom det är mest uppförsbackar på vägen hem så var det rättså mycket motstånd. Mamma bet ihop och kämpade för fullt, jag erbjöd mig att gå i uppförsbackarna men nejnej mamma skulle klara det själv. Hon pustade och flåsade, och tro det eller ej hon klarade det hela vägen! Och när vi äntligen kom fram till bron sa hon "jag har blodsmak i munnen." Men hon klarade det galant och vi kom oss hem!


olivia på sparken

alla hjärtans dag

idag är en underbar dag, vaknade efter nästan 12 timmars sömn. Tog min medicin, käkade frukost och sedan tog jag och mamma en tur till stan för att handla och hälsa på mormor:)
Det var riktigt skönt ute, solen skönt ute och vädret verkar hålla i sig. Solen skiner och det är bara -3 grader ute:)

När vi kom hem från turen till stan tog jag mig en dusch, och sedan var det dax för lunch. Blev en näringsdryck och sedan var jag otroligt sugen på klasskaka som jag väntat hela dagen på att äta. Men när mamma kollade i kylen var kladdkakan borta, och formen stod i diskmaskinen.... så det blev fram med baksaker för att göra en ny!
Den har precis nu kommit ut ur ugnen och det doftar choklad:) muums....

senare ikv kommer oscar anna och filippa hit för att käka middag:) det är ju trots alls allahjärtansdag idag<3

här är jag påväg ut i skorna (som egentligen var tofflor) som jag fick av londonborna:)


och en bild på sötnos

yesss

hm, gårkvällen blev helt ok! kladdkakan smakade super och sammasak gäller middagen. Var dock jobbigt att äta pga magen, hoppas att den bättrar sig snart! fick en konstig känsla också av att jag skulle svimma, men det gick över efter att jag drack lite proviva tack och lov:)
natten blev inte alls bra, kunde inte somna pga något slags partyliknande här utanför av dom vuxna, och när man väl somnat var det morgon och dax att ta medicin. Hoppas på en bättre natt inatt!!

Dagen har iaf varit superduperbra! Pratade lite med mamma om att jag sovit så dåligt och att jag inte alls mådde bra, var på dåligt humör och allting kändes jobbigt när jag inte kunnat sova... och då kom det, hon lovade mig en snusdosa bara jag lovade att äta idag även om magen var jobbig! tack tack tack för det mamma det behövdes!<3
Sen blev jag uppdaterad med ny garderob kan man väl kalla det:) så måste erkänna att det blev en riktigt bra start på denna dag!
Senare tog vi en tur till stan för att hälsa på anton på hälsostudion, gå på apoteket för att köpa medicin, köpa näringsdrycker på ica, och slutligen käka lunch på xet. Maten var supergod men jag var supermätt efter näringsdrycken, så blev en hamburgare utan bröd och alltihopa:) gott det också!

ikväll ska vi ta en tur till monica och robert, och eftersom jag inte orkar så mycket ska mamma packa mig på sparken med varma kläder så jag tar mig dit, och sedan efter middag blir det en tur på sparken hem också:)

innan jag lägger mig och vilar nu tänkte jag slänga ut en skön låt till er:)

trist

idag var det tänkt att min älskling skulle komma hem till mig, men han har blivit sjuk.... inte alls kul! han fick ligga uppe och spy hela natten, medans jag själv fick en felfri natt:) lite orättvist kan man tycka!
Stackaren ringde mig vid 12 tiden och berättade hur han hade mått, så jag tyckte det var lika bra att han stannade hemma för att krya på sig så får vi ses igen när han har blivit frisk:)

annars är det inte så mycket som har hänt idag,, jag har slappat till kl 12 då jag och stefan åkte in till stan, jag hem till mig för att vara med ebba undertiden som mamma och stefan handlade. Sedan for vi till syster sussi för att lämna ebba där. Hon ska få bo där under tiden som jag är sjuk eftersom hon blir så ensam annars... Men det går nog bra:)
Ikväll kommer londonborna maria, steeven och daniel hit. Dom ska bo här i 10 dagar. Blir nog inte alls så party här, men kul att dom kommer:)! Jag och nathalie hade tänkt baka en kladdkaka också till ikv, muuums !
nu blir det att lägga sig framför tvn ett tag till disneychanel i en mjuk säng! får se om man kanske somnar lite:)
skriver mer sen och lägger ut bild också på nydatorn såfort jag hittat sladden till mobilen!
puss

NY DATOR

Tänkte nu brätta om det jag tidigare skrivit om.. "överraskningen"
Jag och Nathalie har fått var sin bärbar dator av stefan!
Helt otroligt,,,, jag fick min dator igår, den var skitsnygg och otroligt hur bra den är! Kunde inte skriva om den eftersom Nathalie skulle få sin idag, men nu när hon fått sin är det helt ok:) hon blev förståss lika glad och förvånad som jag! Riktigt riktigt sjukt att man får sig en hel bärbar dator med en rosa mus till:)
Jättejätteotrloligt superstort tack till stefan!!
Jag lägger ut en bild på den senare, kanske imorgon när jag har mer tid och ork.. hade faktist tänkt att gå och lägga mig till sängs redan nu så och hoppas på att jag får en lika bra natt inatt som förra natten.
Magen är lite jobbig just nu,,, men jag hoppas att jag ska klara natten bra ändå:)
Blir en snabbis till stan imorgon med stefan för att flytta ebbsii till syster sussi, hon ska få bo där ett tag medans jag är såhär dålig att jag inte kan vara hemma själv. Men det tror jag nog kommer gå bra för både sussi och micke är då så snälla:)
godnatt på er nu, pusssss

torsdag




sitter hemma och läser nya veckorevyn och småtittar lite på tv. Det börjar kurra lite i magen så jag funderar på om jag ska ta mig pizzabiten som ligger i kylen och sedan försöka ta mig utanför dörren för att få lite friskluft innan mamsen kommer hem:)

senare idag tänkte jag skriva och berätta om det jag inte kunde skriva igår, är inte läge att göra det än.. men senare lovar jag att berätta för er vad som hänt:)!
Nu kallar maten, så jag ska ta och värma på pizzan nu. Skriver mer sen puss

lite piggare idag

Jag kan börja med att skriva att igår var det precis ett år, dvs 365 dagar tillsammans. Det var ett stort plus
Tyvärr kunde vi inte fira eftersom jag är så sjuk.. men blev iaf god mat här hemma och en myskväll helt enkelt:)

Idag vaknade jag upp kl 10 av att mamma ringde hem och väckte mig. Då blev det upp och käka lite för att sen vara klar att åka in till stan för att vara lite med kissen innan jag skulle till sjukhuset för att ta prover och höra vad doktorn hade att säga. Resultatet blev att jag kommer åka till umeå nästa vecka på sövning för att operera ut någon körtel.. kändes jobbigt, men är väl bara att göra som dom säger.
När jag och mamma var påväg hem ringde min älskling och berättade att han fått åka ambulans idag, och där var det en stor olycka som hade skett... inte alls kul, tur att det gick bra at! får se när älsklingen känner sig pigg nog att orka med att ses.. tycker synd om dig!!!

På kvällen blev det slappt, såg film och la mig och sov ett tag. Rätt skönt när man är så trött helatiden!
vad som mer hänt ikv skriver jag inte om nu, det får vänta till imorgon! varför kan jag inte berätta nu heller, du får vänta till morgon och läsa!
nu blir det tvtittande, puss och kram på er


sjuk i ersmark

nu är det såhär att jag har packat mina saker och lämnat sjukhuset!
eftersom dom slutade ge mig smärtstillande och jag bara låg och hade ont, kände mig som ett psykfall och bara ville hem så packade vi ihop sakerna och åkte hem till mamma:) så här bor jag nu och ett tag framöver så mamsen kan ta hand om mig.
Jag kände direkt att det blev som en vändning att komma hem, man blev så mycket mer positiv och glad fastän all smärta finns kvar.
Har dock inte blivit utskriven än från sjukhuset, är som en permis här hemma för att se hur det går. Men bara det går bra och så ska jag väl få stanna här:) har bara några prover kvar att ta och höra lite på vad doktorn säger, sen är det nog över med sjukhussängen! hoppas hoppas att det ska fortsätta gå åt rätt håll!!
Halsontet är kvar, öroninflamationen blir inte alls bättre och blåsorna i hals/svalj blir inte heller bättre.. men jag orkar med att sitta uppe mer och mer på dagarna, det är ett stort plus!
.
Idag har jag syster matilda här hemma som barnvakt medan mamma och stefan jobbar. Vi har spelat kort, hon har tvingat i mig mat, jag har ätit isglass, jag har sovit och vi har tom tagit oss varsin dusch idag! Imponerande:) Nu sitter jag och funderar på vad jag kan vilja ha till middag, är ju lite svårt att käka när det är såhär i halsen, men funderar på plättar eller något. Axl ska också komma hit idag:) han ska sova här till på onsdag eftersom vi har våran årsdag imorgon<3
blir nog bättre med uppdatering framöver eftersom jag orkar mer nu och är hemma hela dagarna.
det här får iaf räcka för dagen, puss

ännu en dag på sjukhus

hm,, vad ska man skriva?
har inte alls mycket ork, man ser hur musklerna bara tinar bort från kroppen.. börjar bli riktigt jobbigt att bara ta sig upp för att gå på toa nu för tiden. Tur mamma är här och försöker få mig att gå lite i korridoren med lite stöd av henne eller rullstol..
känner mig inte alls som mig själv längre, jag som brukar vara så glad och pigg, älskar att hitta på saker.. men efter 3 veckor liggandes i en säng på sjukhus så, jaa vad ska man säga?
efter alla försök med olika tabletter är väl ungefär vad man kommit fram till att endast morfin i spruta fungerar mot all smärta och obehag.
Igår tog jag tex 2alvedon, 3irpen, morfin och något annat som sprutades in i armen under magnetröntgen.. det slutade med att jag blev så yr att jag knappt kunde stå upp och var riktigt spyfärdig! sedan blev det morfin resten av dagen för att minska på smärtan.
idag blev jag väckt med 2alvedon och en tablett som var riktigt stark. Minns dock inte namnet, det slutade bara med en jäkla massa huvudvärk, illamående, yrsel och gud vet allt. Börjar bli riktigt less nu!!

snart blir det nya halsprover som ska göras i körtlarna, lite nervös måste jag erkänna.. sist fick jag ju vara sövd men nope inte denhär gången. De har också hittat någon vit beläggning i halsen idag, ingen verkar veta vad det riktigt är men hoppas på något man kan ta någonting mot!

Till helgen blir det förmodligen tyvärr sjukhussängen man får vila i eftersom man inte hittar någon tablett som hjälper mot smärtan. Tur min älskling kan komma hit och vara med mig, och att mamsen ställer upp förståss!
hör gärna av er till mig, längtar hem!

jobbig dag

idag har det varit en jobbig dag.. vaknade av att jag blev väckt med spruta i armen med kortison tror jag?
sen fick jag stoppa i mig alvedon +ipren mot smärtan jag har i halsen, men som vi alla redan vet men läkarna inte verkar fatta så fungerade inte dessa verktabletter, då stoppade dom ist i mig något som dom kallade för lokalbedövning som var en äcklig sörja.. den fungerade inte heller, som vi redan hade förstått... Till sist skulle de komma in med morfin till mig mot smärtan, men pga att allting tog sån tid och hon sprutade in det ALLDELES för segt kändes det inte alls bra... fick gå med smärtan ett antal timmar i väntan på att någon annan sjuksköterska skulle kunna hjälpa mig.

trots detta har jag ändå varit rätt duktig idag! Tog en liten promenad till cafeet med rullstolen i högsta hugg för stöd och hjälp med kroppen. På vägen upp träffade jag och pappa på matilda och mamma och som också ville komma och hälsa på mig. Då passade jag på att ta en dusch med mammas hjälp. Så lite har jag ändå kunnat vara uppe idag:) käkade tom middag inne i gemensamma rummet.

Nu tänkte jag att det snart är dax för lite kvällsfika när jag ändå fått min dos av smärtstillande som jag väntat på hela dagen.. dvs en som hjälper! Skickade pappa för att handla risgrynsgröt nu när vi vet att jag ändå kan äta lite mjölkprodukter:) blev lite tjatigt med korv och potatis 3middagar i rad!
snart kommer min älskade axl hit och hälsar på mig:), sen måste pappa åka hem imorgon också. Trist!

orkar inte uppdatara något mer, är inte riktigt pigg måste jag erkänna...... får ta igen om några veckor sådär när jag är i bättre skick:) än vet jag inte hur länge jag kommer att vara här , men jag hoppas på att jag snart ska bli så bra att jag får komma hem:) eller rättare sagt orkar komma hem!
hör gärna av er allihopa, blir så glad när vi visar att ni bryr er:) puss och kram!

RSS 2.0