Tidsinställt

Idag har jag rätt fullt upp (egentligen inte) så därav tänkte jag att jag slänger in ett tidsinlägg nu.
Hade som sagt tänkt att gå ut på en långprommis idag, vilket jag förmodligen gör just nu. Och sedan är det viktigt att jag är hemma till 2, för jag måste hinna med att duscha och sådär innan jag ska iväg på ett möte som börjar kl 16. Därav hinner jag nog inte med att posta något på bloggen förrän ikväll.
.
Vad jag tänkte berätta är iaf att jag har börjat bli riktigt duktig igen! Har börjat med mina långpromenader på mornarna som jag alltid höll på med förut. Dels för att jag uppskattar den tiden att bara vara ute och gå, njuta av den friska luften med härlig musik i öronen, och dels för att man mår så mycket bättre om man rör på sig under dagen. Man både känner sig hälsosammare och dessutom sover man mycker bättre +blir gladare på köpet! Så att vara ute och gå är något jag rekommenderar till er alla starkt! Dessutom hoppas jag på att få en bättre kondis av detta så att jag snart kan börja om med mina joggingturer. Har ju varit lite mycket snö för att jogga hittills under vintern.

she´s a good girl.

Nu har jag precis suttit klart i ett samtal med *. Jätteglad tjej nu som har tänkt att bege sig till sängen för att läsa lite plugg. Otroligt att jag faktsikt känner vilja till att göra det! Så det kan gå med ett leende på läpparna:)
Imorgon såg jag att vi skulle ha upp emot 10 + här nere, så jag har nu ställt några väckarklockor för att inte sova bort dagen, och istället ta mig ut på en långprommis! Gick ju faktsikt hela 2 mil idag! Hur bra är inte det?
.
Hoppas ni andra redan lyckats somna, eller iaf somnar snart:)
Kan förresten också berätta att jag idag fick besök av käraste markus kusin Oskar! Riktigt kul att se honom nu när vi inte setts på månader! + i kanten på det.
Slänger in en bild i detta inlägg också för att pigga upp det! Ha det så superbra alla fina:) Godnatt!

Pass +pengar = ha kul.

Idag ska jag och underbaraste Makkis kolla på resooor! Håller tummarna för att vi hittar något som passar att boka in. Men att kolla är ju trots allt första steget till att åka iväg, right?
Har inte träffat min underbaraste på jag vet inte hur länge, måste vara år? skulle vara kanonkul om vi kunde hitta något att åka iväg på :) Så nu håller vi tummarna!
****** here we come;)
Här är ungefär den nyaste bilden jag kan hitta på oss, och det är trots allt från 2010! Skäms Olivia! Får se till att fixa nya när vi åker.

Osminkad och vacker med stora kläder och håret uppsatt säger jag godnatt till er alla!


Måndag morgon.

Bara för att jag pratade om nostalgi igår kan jag ju inte vara sämre idag.
Jag vaknade precis, kände mig riktigt trött men var ändå sugen på att kliva upp för att inte sova bort hela dagen. Nu hade jag tänkt piggna till och sedan gå ut på en långpromenad! Lovade pappa att mäta upp hur lång sträcka det är han springer om dagarna (han tränar ju inför sthlm marathon) så jag räknar med att det blir väl en sisådär 2 mil jag ska gå.
Använder en app på telefonen som mäter hur lång sträckan är.
Enda problemet är bara att huvudet värker så fruktansvärt idag igen! Så jag måste väl stoppa i mig några alvedon innan jag kan bege mig.
.
När jag var liten brukade pappa sjunga en låt för mig, och varje gång han sjöng den tryckte han ner mitt huvud mot golvet. Jag tycker verkligen den låten passar in på denna dag!
"Ja det är måndag morgon, och mitt huvud känns så tuuuuuuungt"

Nostalgi -Det här gör mig glad!

Ända sedan jag var liten har något av det bästa jag vetat varit att kliva upp på morgonen tillsammans med min pappa, se honom plocka upp gitarren och sedan bara sitta i flera timmar och spela och sjunga en hög med låtar! Tiden blir som bortblåst och det är helt underbart. Love it!
.
Jag minns så väl när vi satt hemma i huset, (jag måste ha varit kring 4-5 år), jag satt i pappas knä medan han satt och spelade gitarr, han lät mig spela medan han höll ackorden. Jag njöt. Det var helt fantastiskt!
.
Idag när jag klev upp ur sängen mötte jag pappa i hallen, han hade också precis vaknat. Vi båda stegade in i vardagsrummet. Jag lockade upp datorn och han plockade upp gitarren. 10 minuter senare satt vi där sjungandes massor av vackra låtar.
Nu ska jag njuta av denna underbara morgon, vi hörs senare! Hoppas ni andra får en lika bra start på dagen som jag.

Något att tänka på!


Kändisar!

Idag krigade jag och papsen iväg till kungens kurva. Dels för att gå en sväng på IKEA, men också för att testa på köpcentrumet som finns där ikring. (Och nu pratar jag inte om mediamarkt, utan om köpcentret fyllt av 200 butiker).
I köpcentret hölls en talangjakt med massor av barn som sjöng och dansade. Mycket modigt gjort, och otroligt duktiga var de! Dessutom var det faktiskt också kändisar där;) Tog bild på 2 av dem, så jag tänkte att jag skulle deld med mig.
Här nedan kan ni de Niklas Wahlgren och Andreas Weise.
Där borta fanns även en artist från The voice, men henne har jag inte med på bild.

Förskolan Spargrisen.

Under 5 veckor har jag varit på en helt underbar arbetsplats. Jag fick arbeta tillsammans med de mest underbaraste personerna, och de finaste och snällaste barnen man bara kan tänka sig.
Under dessa veckor har jag trivts mycket bra, och jag är otroligt tacksam för att jag fick komma dit jag kom.
Det kommer att kännas väldigt tomt att inte gå dit varje dag, och jag kommar sakna alla vuxna & barn som förgyllt mina dagar.
Vi har hinnit med att göra saker som pyssel, sång, aktiviteter och sjukdomar. Allt var man kan tänka sig, och inte en lugn stund. Tiden var bara som bortblåst.
För att dela med mig lite har jag några bilder att visa upp.
Barnen älskade att pyssla under dagarna.
En sak som barnen tyckte om speciellt mycket var att bygga egna saker av kartonger. Det gjordes allt mellan damsugare till dockhus. Riktigt fina var de, och barnen var otroligt kreativa!
.


En dag gick vi ut på trafikövning tillsammans med alla 5åringar på verksamheten. Då fick barnen mata änder, öva på gå i trafiken och öven ett besök på väsby nya gymnasium där barnen fick bulle och saft.
Otroligt vad många änder som kom springandes när de såg att vi kom gåendes med brödpåsar! Och barnen blev helt överlyckliga, likaså jag när jag fick se så många leenden på läpparna!

Bloggpaaaauuus!

Vad mer kan jag säga? Som ni upptäckt har jag inte skrivit ett shit på bloggen (jag som alltid brukar vara mån om att uppdatera), men det beror helt och hållet på att jag har alldeles för mycket saker att göra just nu. Jobb +skolarbeten.
Kommer ha en hel del att berätta när jag återkommer till bloggen kan jag tänka mig, men som sagt. Det kan dröja, skulle gissa på slutet av denna vecka.
Får se till att posta på facebook så ni har en aning om det! Såå, see you then;)

Bläääää

Helt trött och slutkörd. Ni får leva med att jag inte orkar blogga förrän helgen har tagit sin plats. Ikväll blir det tidig kväll, har legat sjuk hela veckan +veckorna där innan, så det är tamefan bara att sova tidigt ikväll för att orka med morgondagen och helgen! .punkt slut.

Happy valentines day!

Hur har ni firat alla hjärtans dag?
Själa började jag med att vara på förskolan 09,00-15.00 och därefter åkte jag iväg till nästa jobb, 16.00-20.30. Nu är jag äntligen hemma, och vad tror ni inte jag kommer hem till? -Massor av paket, till mig!(?) Aww, en glad Olivia skuttade in i köket och började riva låss papper och öppnade kuvert. Som ett litet barn.
Sedan får jag ju inte glömma berätta att jag även fått massor av fina sms idag, och även fått handgjorda alla hjärtans dag kort från alla fina barn jag träffat idag!
Detta blev en fantastisk alla hjärtans dag. Jag som inte ens hade någre förväntningar.

Måndag morgon.

Otroligt nog måste jag skryta om att jag faktiskt är pigg idag!
Har hunnit hälla i mig 2 koppar kaffe till frukost, tagit ett zumbapass på 20 min, tagit en dusch och dragit på kläder för dagen. Det är fruktansvärt svårt att klä sig när man ska iväg till förskolan! De har så otroligt kallt inomhus, så det räcker inte med en tröja, istället måste man ta på sig 3-4 tröjor för att hålla uppe värmen.
.
Bra start på dagen, vilket förhoppningsvis resulterar i en bra fortsatt dag. Ska försöka mig på lite plugg när jag kommer hem, så vi får se hur det går.
Nu ska jag ta och lyssna lite på musik och kolla skolmailen innan jag beger mig. Ha en bra dag allesammans!

Solsken och surt som citron.

Otroligt vackert väder har det varit idag! Solen sken och himlen var klarblå när jag vaknade. Så självklart tog jag på mig träningskläder och gick ut en långprommis! Riktigt skönt!
När jag närmade mig hemmet ringde pappa och berättade att kamremmen hade pajjat på bilen, så det var lite surt. "Nu blir det att käka blodpudding i några veckor" var hans kommentar kring det hela.
.
Nu har jag precis tryckt lite pizza och bäddat ner mig i soffan med tvn igång. Är ju söndag idag, vilket innebär tvkväll! Awesome. Ska se om jag orkar med lite skolarbete också, vore ju bra. Men, det kommer i andra hand!
Slänger nog in ett inlägg innan jag somnar igen. Hej på er så länge!

Outfit

Tights - Gina Tricot
Transparant tröja - Gina Tricot
.

Krull +utan smink!

Här om dagen duschade jag håret innan jag gick och la mig, och jag bokstavligt hatar att sova med blött hår, så jag satte upp allt ihopa i en toffs på skallen, därefter kröp jag ner i sängen.
Dagen därpå när jag släppre ut toffsen såg håret ut såhär. Så Tips till er alla som vill ha lockligt hår, men inte orkar/har tid till att locka det på morgonen -Sov med en toffs på skallen! Fungerar skitbra. Dessa lockar höll i sig hela dagen:)

Makeup

1, Jag lägger alltid en vit/silver kletig ögonskugga som grund för att få de andra ögonskuggorna att fästa bättre..
2, Ljusaste tonerna placerar jag längst in på ögonlocket, närnast näsbenet.
2, Mittendelen färgar jag med en färgton som ligger någonstans emellan den ljusaste och mörkaste. Tex, använder jag svart längst ut använder jag mig i grå i mitten, använder jag mig av brun längst ut lägger jag en biege i mitten.
3, Mörkaste färgen placeras längst ut på ögonlocket. Jag lägger även denna färgen i ögongloben.
4, Svart dipliner längst ögonfranskanten på ögonlocket och en svart eyeliner som en linje vid undre ögonfransarna.
5, sist men inte minst -Mascara!

Hela dagen i ett inlägg.

Käraste läsare. Var har jag idag att dela med mig av? Inte mycket alls.
Än så länge har jag klarat mig helt och hållet från den eländiga magsjukan, vilket känns helt fantastiskt! Har "bara" förkylningen att tacklas med, men det börjar jag ju bli vad vid det här laget, så det är inga problem.
.
Idag vaknade jag upp vid halv 11 tiden, då gick jag ut en långprommis med papsen. Riktigt skönt! Härligt väder var det ute också, kring 0 gradit, så det var perfekt. Tog dock ändå på mig pappas stora overall för att se till att hålla mig extra varm (förkylningen nivet).
Vi stannade upp i centrum och tittade i några affärer, och därefter käkade vi en underbar, helt fantastisk lunch på ett av alla ställen! Oj så gott det var. Först ett stort salladsbord, och därefter panerad fiskfilé med potatis, skagenröra och citron. Däefter kaffe & kaka på det. Självklart var jag duktig och skippade kakan med tanke på mitt löfte. Sedan gick vi hem.
.
Kan ni gissa vad som hände när jag kom hem och startade datorn?
MATTE HADE KOMMIT HEM FRÅN EGYPTEN! Awwiii, äntligen fick jag prata med min käraste vän från Nederländerna. Oj vad jag hade saknat honom! Så en glad tjej började babbla på med engelskan för fullt, var toppen:)
.
Nu väntar jag på att papsens tjej ska komma hit så ska vi käka middag och sedan bara ta det lugnt antar jag. Lika bra eftersom jag ändå inte är helt frisk.
Hoppas ni andra haft en bra dag än så länge:)
Håll utkik, tänkte slänga upp ett sminktips senare!

Bacillerna sprider sig.

Vaknade upp, tog tempen och såg att febern var tillbaka. Men självklart lät jag inte det stoppa mig. Jag klädde på mig, gick iväg till praktiken och kämade för att hålla energin uppe med hjälp av alvedon!
Ni som känner mig vet att jag aldrig tillåter mig själv att vara sjuk.
.
Jag har varje dag varit orolig för att få ögoninflamation eftersom alla ungarna har det på förskolan, men ajaj, där oroade jag mig för småsaker i onödan! För idag när jag var där, under vilostunden slutade det med att magsjukan började sprida sig. ooaahh! Tur som jag hade fick jag gå hem på direkten och duscha av mig, byta kläder för att komma undan från alla baciller. Så nu är det bara att hålla tummarna!
.
Jag ger er en dagens facelook iaf!

Outfit!

Jeans - Cheap monday
Vitt linne - Gina tricot
Svart tröja - Gina tricot
Skorta - H&M

word.


Inspiration

Här är en bild jag tagit hos *. Det föreställer ett fönster som sitter i trappen, och innanför fönstret finns ett gigantiskt akvarium som innehåller fiskar av olika slag.
Allt som allt är det ca 5 fönster, och alla fönster går till samma akvarium. (Svårt att beskriva hur häftigt det verkligen ser ut) Skitsnyggt är det iaf!
Hur ballt är det inte med akvarium inne i trappen, och sedan dessa vackra fönster där man ser dem simma förbi? Själv blev jag helt paff när jag såg det med egna ögon hur det såg ut.

Outfit -lager på lager.

Som ni ser kör jag lager på lager i kläderna. Varför? -Jo, för att på praktiken är det svinigt kallt, därav krävs det minst 3 tröjor för att hålla värmen!
Tights - Gina tricot
Linne - Gina tricot
Svart tröja - Gina tricot
Skjorta - Bikbok

En ängel åt vår lilla skatt.

Klickade precis in på länken bästa syster skickade med Ebbas gravsten. Har jag inte världens finaste syster? Titta bara så vacker den är, en liten ängel till vår lilla skatt!
10000 tack till dig syster!

En kort bloggpaus.

Jag har inte haft någon ork till att svara på kommentarer eller skriva inlägg de här senaste dagarna, men jag tror ni förstår varför. Försöker fylla mina dagar fullt med aktiviteter för att inte behöva tänka så mycket. Tankarna väcker sorg.
Igår var jag på jobber iaf ända till 20,00 därefter åkte jag med papsen och handlade innan vi la oss och sov.
Idag har jag varit på ett möte, och därefter en innebandymatch (HÖR OCH HÄPNA!).
Arberskompisen bjöd in mig att spela match med damlaget, och vips så hade jag tackat ja utan att riktigt tänka efter.. Men roligt var det!
Nu ska jag ta och skriva lite på msn, därefter lägga mig och glo påp serier jag missat från tvn. Vi hörs mer en annan dag. Imorgon kanske? Ska försöka svara på kommentarerna då också.

Jag fäller en tår för dig min skatt.

Du är det finaste som någonsin skapats på denna jord, och jag älskar dig över hela mitt hjärta! Alltid har du funnits där för mig, tröstat mig och kramat mig. Mina ensamma dagar har du förgyllt, och du har spridit en enorm glädje både för mig och min familj.
Du är och har alltid varit som ett litet barn för mig, och jag har alltid tagit hand om dig på bästa möjliga sätt. Min ängel, min stjärna, min ögonsten.
Du är så vacker, så go och så snäll.
Du kom alltid när man ropade på dig, och jag kunde stolt visa upp hur du lärt dig "vacker tass". Jag gick med dig i koppel och lät dig springa fri på landet.
Alla möss som du imponerade med genom att fånga, och din klumpighet.
Det är med stor sorg i hjärtat som vi måste säga farväl till dig, och det är med tårfyllda ögon som jag skriver detta inlägg. Jag kommer att sakna dig min älskling, och jag vet att du kommer få det bra där uppe i himlen.
Föralltid kommer du finnas i mitt hjärta, dag som natt. Min bästa älskade Ebba ♥

Facelook +dagen i helhet.

Idag vaknade jag upp och kände mig hyfsat pigg! Snuvan var som bortblåst och hostan var betydligt mildare. Inte nog med det, jag hade även fått tillbaka min röst nästan hela och hållet! Så det var med glädje jag gick med pigga steg till förskolan idag. Och som vanligt välkomnades jag med många kramar av de underbara barnen när jag klev innanför dörren. Hur bra start på dagen är inte det?
Vid 16 tiden kom jag hem och käkade lite mellis, därefter kände jag mig sugen på makeup, så jag plockade fram mitt smink och satte igång. Därav blev det också lite foton tagna, så jag bjuder på ett här nedan!
Nu ikväll tar jag det lugnt, ligger i sängen och glor på tv samtidigt som datorn är igång. Har tänkt att sova tidigt, så det blir skönt!
Hoppas ni andra haft en bra dag!

Ny header!

Tryck F5 om ni inte kan se den:)

Outfit!


Svart tröja - Gina tricot
Grå tröja - Gina tricot
Jeans - New Yorker

Ett nytt mål.

Från och med imorgon är det 0 godis och sötsaker!
Jag har bestämt mig för att min kropp ska må bra. Jag har sagt det många gånger förr att jag ska ta ett uppehåll, utan att riktigt lyckas, men den här gången är det all in! Inte ens godis en gång i veckan, utan noll tollerans till socker.
Detta kommer att pågå fram till min 20 års dag. Då är det tillåtet att äta sött igen. Inte varje dag, men åtminstone någon gång sådär.
Alltså från 6 februari till 25 mars!
.
Ni kommer eftersom få följa med mig kring detta, hur det går och vilken taktik jag använder mig av för att få bort sötsuget.
Syftet är att få bort det där lilla sötsuget som ofta kan smyga sig på. Det har ingenting med vikt eller liknande att göra, endast för att få bort sötsug, och för att leva ett mer hälsosamt liv!

Tomrum

Jag fick precis ett fruktanvärt samtal om en hemsk nyhet.
Det här är bland det värsta som finns, att ta farväl!

Söndag

Denna förkylning verkar aldrig vilja ge med sig.. Idag värker huvudet värre än någonsin, och jag känner att jag bara vill sova bort dagen! Borde ta tag i lite skolarbeten, men jag tror inte ögonen fixar att titta in i dataskärmen just nu. Blir nog att slå igång en film istället! Lättsamt och smidigt.
.
Är så sugen på att fota lite för att göra en header, men inte finns det någon ork till det heller, och några roliga bilder har jag inte att dela med mig till er, så jag slänger väl ut en gammal bild så länge då!
Hoppas ni andra har det bättre än vad jag har det idag!

Lilla jag.

Nerbäddad med halsduk virad runt halsen. -Så ligger jag nu.
Tänkte meddela att melodifestivalen var ingenting att hissa i julgranen.. Bäst var nog ändå Dead by April, och dom gick ju vidare. Hoppas på att det är bättre de kommande veckorna!
.
Såg förresten en film tidigare idag. Pappa har varje dag påpekat att jag borde se den. Enligt hans tycke var den väldigt bra och lärorik! Själv tyckte jag den mest var skum, och bra var den inte heller.. Men kan nog tänka mig att det är en sån där som sätter sig på huvuder och man kommer gå runt att tänka på. Men nej, ingenting att rekomendera!
Anti christ hette den.

Myspys!

Var en sväng på affären för att köpa grillad kyckling till middag. Där hittade jag Twix och Snickers för 1kr/st så jag köpte hem 5st. Hade plockat på mig ett helt lager om det var möjligt,, men tyvärr fick man bara köpa 5 per hurhåll.
Nu har jag bäddat ner mig i sängen för att se på Melodifestivalen. Vid min sida har jag Drömmar (som jag bakade idag), godis och en Ramlösa.
Jag tror på Dead by april!

Döende..

Idag känner jag mig rent utav döende. Skönt att jobbpasset idag är inställt!
Ligger pall i sängen, och har inte heller några planer på att röra mig.
Papsen har åkt iväg till hans tjej, vilket betyder att jag är ensam hemma till imorgon eftermiddag. Ensamma tiden kommer jag fördriva med filmer, böcker och korsord! Stort tack till mamma som faktiskt skickade ner en korsordstidning, halstabletter +sömntabletter till mig! Det var ortoligt välbehövligt och passar perfekt nu! Tack, tack och åter tack!
Här är det som kom med posten igår! Superglad Olivia!

Number 9


Nu pryder denna sötnos min höger överarm.
Observera att här är den alldeles nygjord, därav är linjer väldigt tydliga. Lägger upp bild sen när det lagt sig också:) Tack Tobbe ♥


Tidsinställt inlägg

Just nu befinner jag mig på praktiken med underbara barn. Har jag tur är vi inne just nu och slipper rasten pga kylan, och har jag otur står jag just nu och huttrar och hostar på skolgården.
Efter praktikens slut kommer jag bege mig till ett möte med Elin på * ,och därefter åka hem till Tobbii för fortsatt tatuering. (Kommer även ta med en bild på en ny jag vill göra, men vet inte än om jag kommer lägga ner tid på att göra en ny redan idag, vi får se!)
Därefter kommer jag äntligen att få åka hem! Jippiiiie, hörs då! Tjaaoo

Hissar och dissar

Såhär innan mina ögon faller ihop till sömns vill jag passa på att göra en hiss och en diss!
.
Jag hissar blondinbella för bilderna hon lagt ut på sin blogg!
Kolla själva, hur vackert och underbart är det inte att en känd stor bloggare går motsatta vägen från de andra bloggarna och kändisarna?
Istället för att sluta äta, träna fördrövat och svälta sig själv så lever hon och njuter av varenda sekund. Hon tillåter sig själv att äta vad hon vill, att gå upp i vikt och bara ta vara på de sakerna hon själv njuter av!
Tycker inte ni också att hon ser ut att må otroligt bra?, Det här är vad jag kallar hälsosamt!
Tänk om nu Bella skulle kunna vända om samhället från att sträva till pinnsmala kroppar till att man faktiskt kan se ut såhär utan att skämmas, utan istället vara solt och må bra!
.
Jag vill dissa sjukdomar och fullspäckat schema!
Jag har gått och blivit supersjuk med en dunderförkylning nu igen.. och det kunde ju inte ha kommit mer lämpligt än under den veckan när man verkligen har fullt upp(!)
Jag blir så irriterad på att sega förkylningar aldrig riktigt släpper fästet, och jag önskar att det bara kunde försvinna.. Dessutom blir man så sjukt mycket mer stressad när man vet att man har massor av saker att göra, samtidigt som febern ligger på över 39 grader, därav kan man inte låta sig själv ligga hemma och vara sjuk, utan plågar sig igenom allting och allting blir bara ätter värre!
Stor diss till sjukdomar!!!


Sjukling

Ligger nerbäddad i soffan med datorn i knät. Rösten är helt förstörd, och likaså jag. Orkar ingenting och förmodligen har febern stigit.. Tänker göra en tidig kväll och bädda ner mig i sängen snart.
Resten av veckan är bara att härda! Förjäkligt..
.
Imorgon - Praktik, möte, åka till Tobbe
Lördag - Jobba hela kvällen
Söndag - Äntligen tid för vila!

nytt i bloggen

Gööötttt, kolla vad jag har fått hjälp med ;)
Att använda smilegubbar på bloggen, hur grymt var inte det? :D

A Picture of me!

I am a very shy person, so I really don't know what to write on Olivia's blog. But she made a drawing of me, so I decided to post it :).

Olivia tipsar!

Här är en serie som har börjat sändas på söndagar.
Det är en skildring på hur världen faktsikt kan komma att se ut, och jag tror att samhället faktiskt skulle kunna leva på detta sättet i en framtid med tanke på hur allting utvecklas nu för tiden med teknik osv.
.
Det är inte ett faktaprogram, utan en helt vanlig serie som innehåller både spänning, komedi och romantik. Helt klart sevärd! Själv är jag helt fäst vid serien.
Det är 3 avsnitt som sänts hittills, och de finns att titta på på SVTs hemsida, så klicka er in där och börja se på denna serie! Grymt bra.
Måste även tillägga att det faktiskt är lite sci-fi stuk.. Men grymt bra! Rekommenderas starkt.

Onsdag

Blev ingen praktik idag för min del... har 39 graders feber och fick mig verkligen inte upp ur sängen när klockan ringde, inte heller när pappa sa till mig tjugoelva gånger. Blä!
Sov till ca 11, och sedan låg jag kvar i sängen några timmar.
.
Vid 13 tiden fick jag ett sånt där ryck att jag var tvungen att baka... Familjen jag jobbade hos igår hade bakat sockerkaka, och jag som egentligen inte tycker om sockerkaka (just för att det så tråkigt och vanligt) blev supersigen på att själv baka detta.. Det smakade ju så otroligt gott!
Såå, jag plockade fram massor av ingredienser och slog upp ett recept på nätet "saftig sockerkaka". Sedan drog det igång, jag bakade, stökade ner och smakade av samtidigt som jag hade Matte igång på skype och förklarade alla ingredienserna för honom på engelska. Hur bra träning är inte det??
.
Jag har ett minne från när min mamma och pappa bodde ihop. Då hade mina systrar bakat en sockerkaka en kväll, och när kakan var klar minns jag att de "smorde in" den med något.. Smör kanske? När den fortf var varm, och jag minns att det var den mest saftiga och godaste sockerkakan jag någonsin smakat. Ojoj, det är ett minne jag aldrig glömmer.
Så om nu tex du Sussi skulle komma ihåg detta kan du väl meddela mig vad det var ni hedde på kakan? Vore bussigt:)
.
Jag bjuder självklart också nu på receptet jag använde mig av.
3 ägg
3,5 dl socker
100 g smält smör
1 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker (jag tog snarare 4 msk vaniljsocker..oops!)
Rivet skal av en citron (jag pressade ner citronsaft ist..)
En nypa salt
.
Blanda ägg + socker och rör om ordentligt.
Tillsätt mjölk + smör
Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ner i smeten
Smöra en form och stoppa i mitten av ugnen ca 35 min på 175 grader.
Jag sket i ovanstående och rörde bara ihop alla ingredienser samtidigt.. gick lika bra och sparade både på disk och tid! Perfekt!

RSS 2.0