godnatt

Nu har min älskling varit här med mig och sett lite greys och andra avenyn. Alltid lika mysigt att ha honom omkring! Han åkte för någon halvtimme sedan och ska snart ringa och prata godnatt så jag får sova. Känner mig inte lika seg och febrig heller, det gick över kring middagen så det är ett +
.
Något samtal har jag inte fått från "Marja" om hjälp, får se om man kanske måste ringa till henne eller om hon hör av sig som hon lovat. Men det får bli morgondagens projekt när pappa har kommit, han brukar vara bra på att få viljor igenom.
Nä nu ska jag prata godnatt med axl, för nu har han hört av sig. Men jag slänger in en bild innan.

minus dag

idag vaknade jag redan vid 8 tiden och kände mig inte alls bra... värk i hela kroppen, ont i huvudet och helt slut. Svartnade för ögonen när jag ställde mig upp och kändes som jag hade massor av feber. La mig då ner igen och satt igång grays anatomy, har snart sett ut en hel säsong på bara någon dag. Det är så otrooligt bra, så det rekomenderas verkligen att se på! Man blir helt slukad av serien. Har iaf stängt av nu för att ha något kvar att titta på sen, får se om man kanske får ta och köpa hem säsong 5.. Riktigt skönt att ha något att kolla på när man inte orkar något annat.
Psykpersonalen har iaf inte hört av sig idag, så vet inte hur det blir med den där medicinen, men jag tänker inte ge mig!!
.
Imorgon kommer pappsi hem, tror det blir en storhandling av mat +godis förstås. Måste ju ätas godis såhär i påsk. Är nog enda traditionen jag har kring påsk, påskägg med godis! mums..
tänkte lösa lite sudoku nu att fördiva tiden med, senare kommer min älskling hit. Blir efter hans träning. Får se om jag orkar uppdatera något innan dess. Hej så länge

frågor för att fördriva tiden tills axl ringer

Höger- eller vänsterhänt: vänster
Humör just nu: orkar inte
Favoritgodis: nappar
Är det nåt du absolut inte äter: kyckling
Kläder just nu: pyamasbyxor, linne
Fisk eller badkruka: badkruka
Hur många kuddar sover du med: för många
Morgon- eller nattmänniska: natt i vanliga fall, morgon just nu
Ser du på kärleken som ett misstag: Nej
Hur många barn vill du ha när du blir stor: 2 - 3
Är du kittlig: oja
Snarkar du? Nej
Äckligaste insekten: spindel
Chips, morötter eller godis? beror på
Pizza eller hamburgare? beror på, hellst mcdonalds/burgerking
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? har gjort
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) välstädat
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? nej
Vilken hand håller du gaffeln i ? vänster
Är du rädd för blod? ooja
Saltar du på maten? beror på smaken?
Gillar du att sjunga? Ja
Anser du att du är stark? frågar du mig -ja, frågar du annan -nej
Brukar du sola? på sommaren massor
Vad gör du om du får hicka? klagar
Röker du? nänä, slutat
Snusar du? ja
Använder du knark? Nej
Kaffe, te eller inget? svart kaffe
Har du en besatthet? axl

axl har varit hos mig nu ikväll +på det

eftermiddagen gick utför ett tag, men sedan kom min älskling hit och gjorde mig på mycket mycket bättre humör. Tänka sig att man kan ha en sån underbar kille som jag har. Han är fantastisk, och vi har haft det underbart under en sån lång tid helt utan ett enda litet tjaffs. Jag älskar honom över hela mitt hjärta måste jag också påpeka!

.
Just nu sitter jag och pratar med min far i telefonen, han har tänkt att komma upp till skellefteå på torsdag. Det blir en lång matlista som jag ska skriva. Är rätt kul att kunna bestämma all maten som ska ätas så man har lite att bestämma över.

lite mer positivt i detta inlägg

ursäkta mitt inlägg tidigare.. kände mig inte alls så kry, men efter lite prat och en underbart god mat på dallas så måste jag erkänna att jah mådde underbart ända tills jag kom på mötet på psyk, men det tycker jag vi undviker att prata om här för att slippa berätta vilka knäppisar det finns i världen:) Helt ärligt så har jag ingen aning om vad jag ens gjorde där.
I alla fall så som jag skrev tidigare så var jag och min älskade älskling axel på dallas och åt lunch. Jag beställde skrov, och han en tacotallrik++. Den var enooooorm! Smakade underbart gott och blev otroligt mätt. Första gången jag valde att dricka vatten där borta idag faktiskt. Fungerade lika bra som jag tyckt om cola tidigare.
Tänkte bjuda på en bild från dallas här nedan. Och innan jag slutar skriva måste jag också berätta att mitt hjärta har vridit knäet på något sätt, så nu måste han hoppa på kryckor i minst 4 veckor låter det som.. inte alls bra! Stackarn..

emotankar, dålig dag.

idag har jag inte vaknat på rätt sida.. eller frågan är ju vad det egentligen beror på att jag känner mig såhär. Jag vet, +2till. Skriver inte vem, för det kommer bli hus i helvete om det fortsätter..
För övrigt ska jag och prata med psyktanterna idag och hoppas på att jag ska få den hjälp jag behöver. Vill verkligen inte gå såhär, vill att allt ska vara som vanligt. Vill kunna göra saker, vill kunna kommunicera, vill bara leva precis som alla andra...
haha blev värsta emoinlägget här.. funderar på om man kanske ska ta ett bad.. eller det blir nog en dusch, sedan klä på sig och göra sig klar till dallaslunchen. Ska vara bättre än hon, tro mig!

middagsdax

nu sitter jag vid köksbordet med middagen framdukad. Väntar bara på att min älskling ska komma hem så ska vi äta. Förhoppningsvis ska det smaka lika gott som det ser ut, jag är ju själv så förtjust i sallad så jag tror det blir bra med pastasallad till middag. Finns dock också kyckling i salladen... men det brukar gå bra om det bara är småbitar! Nötter och ost har jag också stoppat i +vitlöksdressing till. Muums!
Ska ta fram det sista nu hade jag tänkt, och sedan är han här. Skriver mer senare ikv, hej så länge.

hemma i min egen lägenhet, mitt riktiga hem

har äntligen kommit mig hem till min kära lägenhet! Känns lite tyst och tomt, men förhoppningsvis ska det här gå så bra att jag kommer kunna bo här hemma. Klarade inte av all den andra stressen, jag måste kunna få chans att ta hand om mig själv, sköta mitt eget liv. Får man inte chansen att klara saker själv blir man så otroligt sänkt och jassi, ni förstår.. allting blir som en ond cirkel. Så nu testar jag det här på prov i några dagar sedan kommer pappa  hem och bor med mig. Ska bli skönt att få träffa honom, hade tänkt att man kanske kunde gå ut och äta till helgen rent av, och fira min födelsedag igen med honom och sussi. Det vore kul:)
Ikväll kommer min älskling hit och bor med mig, han har lovat att hjälpa mig igenom saker och stötta mig. Om ni bara visste hur otroligt glad jag är att jag har en sån fantastisk pojkvän. Kunde inte ha blivit bättre! Får se till att göra något riktigt speciellt för honom när jag blir frisk. Är lite jobbigt just nu att han har hjälp mig så länge, ställer upp hela tiden medan jag inte kan göra något alls, men det kommer det kommer!
.
Tänkte ta mig en promenad med dramaten till ica och köpa hem lite sallad, vi hade tänkt käka kycklingsallad till middag. Måste nog också köpa hem något man kan ha till frukost på dagarna.
Skriver mer senare, ville bara berätta lite kort nu om att jag har kommit hem:) Hej så länge

bed of roses

While we're talking 
About all of the things that I long to believe 
About love and the truth and 
what you mean to me 
And the truth is baby you're all that I need 
I want to lay you on a bed of roses 
For tonite I sleep on a bed on nails 
I want to be just as close as the Holy Ghost is 
And lay you down on bed of roses


orkar inte

orkar inte med dehär, måste här ifrån. Ta mig bort, låt mig bo någon annan stans. Orkar inte med allt tjat, allt som ska bestämmas, jag får inte ha någon egen vilja och vad jag än säger så är det "stefan stefan stefan.." vad är det för stil? herregud, hur många gånger ska man behöva säga till att någon bara sårar en innan den personen ska fatta? och inte minst ens egen mamma. Orkar inte! Jag kommer flytta hem så fort som går, ingen ska ha koll på vad jag äter, när jag tar mina mediciner, bestämma när jag ska sova eller kliva upp, snacka skit bakom min rygg och gå och ljuga om mig. INGEN! Helvete, någon som varit i samma sits kanske och förstår att ens mamma kan inte göra såhär och allra minst när man fyllt 18 och ska ta hand om sig själv. Fyfasen alltså, hoppas du läser nu och kan använda din hjärna för en gång skull utan att springa till stefan och hitta på.

rakar av håret

min favorit har tänkt att raka av sig håret idag, håller nu på att fixa en rakapparat från familjen falk. Själv så känner jag mig rätt skeptisk eftersom han har så underbart hår, och jag älskar att smeka det, stryka och bara mysa med det. Låter helknäppt tycker säkert ni, men så är det! Nu kommer det vara vasst stubb att känna på istället, men det får lov att bli bra ändå.
Lägger in bilder på min älskling senare, hej så länge

vad ska man säga, kasst är väl ett bra ord?

kvällen igår var väldigt rörig.. känner mig inte nöjd någonstans, och inte minst den punkten att jag blev mer behandlad som vuxen innan jag blev 18.. Vet inte riktigt vad jag ska säga, och orkar inte dra hela förklaringar, skriver bara "jag är besviken.."
Jassi, men för övrigt hade jag ju min älskling här med mig, det var kul och han var den som fick mig att klara mig igenom kvällen och även natten. Lägger ut några bilder iaf.

firande

Här nedan kan vi se vad jag har pysslat med idag.
Har varit full rulle med kalas, våfflor, tårta, presenter m.m. Är rätt slut nu och tänkte ta det lugnt med älsklingen. Senare vid 6 tiden kommer partajet fortsätta med Nath, Andreas, Stoffe, Julia, Stefans mamma +hennes sambo, Monica och Robban. Det blir kul! Vi ska äta mumsig mat och förmodligen blir det också någon slags efterrätt. Tänkte också sprätta skumpan senare som jag fick av Stefan i torsdags (1,5 liters)



Jag släcker, släcker du?

Lördagen den 27 mars 2010 klockan 20.30 genomförs världens största klimatmanifestation. Genom en enkel handling – att släcka ljuset under  en timme – visar du ditt stöd för klimatet och uppmanar samtidigt världens makthavare att agera i klimatfrågan. Delta i Earth Hour – var en del av lösningen.


vad gör jag uppe nu?

observera att klockan bara är halv 8 nu denna lördagmorgon. Så vad gör jag då uppe nu? Jo jag tog sömntabletten vid halv 8 igår, så jag sov redan innan klockan blivit halv 10. Riktigt skönt faktiskt, hade så otroligt ont i magen igårkväll också, +lite feber. Men än så länge mår jag bra idag! Har tagit mig mjölk och flingor till frukost, och nu  har kaffet framme vid sängen på avsvalning. Axel och de andra sover förståss fortf, men jag ska inte sova inte, jag ska snart upp och göra mig klar för dagen:) Så snart som kaffet är slut och jag tagit mina mediciner, kanske ska se lite latjo lajban också ett tag. Skriver iaf senare när vi påbörjat våffelbaket så ska ni få se vad man ska ha på! puss så länge

älskar dig

It's a little bit funny
this feeling inside
I'm not one of those
who can easily hide
I don't have much money
but boy if I did
I'd buy a big house
where we both could live
I hope you don't mind
that I put down in words
How wonderful life is
while you're in the world

Axel Söderlund

vill bara berätta att jag har en
fantastisk pojkvän som jag älskar så oerhört mycket!

massor av kakor

idag har jag då varit på sjukhuset,, blev vägning som visade sig ha gått åt rätt håll så jag fick bli utskriven! Både bra och dåligt med det, skulle ju vara bättre om de följde upp mig och se hur sjukdomen går men samtidigt skönt att inte behöva komma tillbaka!
Sitter nu och väntar på vattenkokaren som gör kaffe till mig, har haft så ont i magen idag, så är nog bäst att hålla igång den. Spec nu när jag ätit så mycket kakor och tårta. Tänkte lägga ut en bild som exempel hur en del av dagen sett ut.
Mormor har blivit dålig nu också, hon kommer åka akut till umeå för att sy stygn i ögat, men vi får hoppas att det går bra. För övrigt har inget kul hänt, jag och axl vad och köpte cigarr att röka till champagnen imorgon. Spännande, spännande. Vet inte vad jag ska berätta mer, skriver senare när jag ätit mina kroppkakor till middag;) Ska bli gott, de andra har tänkt käka piroger, men jag satsar på kroppkakorna åt ju faktiskt piroger igår. Nu är kaffet klarre, så nu blir det att ta en kopp och äta lite linfrön till. puss på er

våffeldagen idag, kom ihåg det!

nu kommer ääääntligen snart mamma och axel hem, då blir det förmodligen att åka till kåge så jag får köpa snus! Hade planerat att övningsköra, men kom nu på att det kanske inte är så smart efter alkoholen idag? Vill hellst slippa undan att åka dit på min egen födelsedag.. är som sagt inte så bra på köra heller, så det är nog mest stabilt och säkert om mamma kör så kan jag ta och knäppa mig en cider innan.. Har 2st kvar, de godaste smakerna, bla en som är i smaken mint och melon, aldrig smakat tidigare men det lät otroligt gott! Får se om jag kanske satsar på den nästa!
.
Rätt jobbigt att bara sitta och vänta faktiskt, men  har iaf gjort en "fruktig" sallad som vi ska ha till pirogerna med bla annanas, kiwi, melon osv. Blir nog superb.
Skriver mer senare när det börjar släppa av mättheten i magen, och jag har ork, om det finns någon sån tid över? Ska ta lite mediciner nu också, men citoronet håller jag mig undan så länge som jag använder alkohol. puss på er så länge, och ät många våfflor idag när det är våffeldagen!!! Själv så sparar jag dom till på lördag som tradition. Satsa på guaccamole, tzatsiki, och räkor! Blir bäst så:) Gubbröra är också riktigt gott att ha på!

this is my life my friend, i can´t be someone else

fyfasen vad jag är mätt måste jag säga.. har ätit mackor, tårta, godis, alkohol, kaffe, vatten, snus, och gud vet vad... tom ett paket nudlar har jag tryckt i mig efter allt det andra. Så nu lovar jag och svär att inte äta något matigt eller slisk förrän middagen! Allt som jag ätit idag slår säkert 3måltider, så hör jag sköterskorna nu klaga imorgn så vet jag inte vad jag gör. Och alltså, från och med efter lördag kommer jag inte få i mig något sött över huvudtaget. Det är tur vi kommer göra vofflorna med guaccamole, räkor, lök, rom och annat salt så jag kan skippa det sliskiga med grädde.. är N - O - G med det jag ätit idag, jag lovar.. du har aldrig varit lika mätt som jag är nu!!
Vet inte vad jag ska ta och roa mig med nu vila magen och se tv tror jag, tänkte se 90210 som går på tv gör att vila magen lite.
grattis på mig igen Olivia Karolina Larsson
haha måste bara påpeka att när jag kommer få visa mitt leg idag när jag ska köpa snus lär dom ju se ut som frågetecken eftersom jag ser ut som.. jag vet inte vad på legget, kolla själva.. ungefär såhär

old pic of olivia, ser man att det är jag? ser dock ännu värre ut på legget..

Färdig?

Nu börjar jag vara klarsminkad, har fixat håret och påbörjat en ny cider. Vet inte riktigt vad jag ska fördriva tiden med några timma framöver med nu. Snus kan jag inte gå och köpa på kiosken, för dom varken har snus eller tar kreditkort.. Och ända till kåge orkar jag inte gå, så det får vänta. Kanske ska ta mig något till lunch? Lär nog blir något och tårta:P Hehe, tårtan var faktiskt riktigt god, tom axl tyckte om den som inte i vanliga fall äter tårta! Har varit och småätit lite från godiset också, så egentligen känner jag mig inte hungrig, men vägningen imorgon måste gå bra!
Tidigare har ni sett inlägg från nyvaken Olivia, så tänkte nu lägga in några bilder på färdigsminkade Olivia.. Tänka sig vad mycket lite smink kan göra!
Allt som används är grund, ögonskugga, mascara och lite till läpparna.. +Hår fixning förståss. Ska också ta lite sminkspray så det håller sig resten av dagen.
Klänningen kommer från Gina
Väska från Lindex
Och det mesta sminket från make up store (?)
Armbanden är mammas
Nagellack -depend rosa nyans

och så var man 18! Här kan ni se vad jag varit med om idag

superbra start på dagen måste jag säga, sitter nu och dricker en cider och funderar på om jag ska börja med en kort promenad för mig själv, eller om jag ska börja med att ta en dusch och göra mig klar. Lutar åt duschningen. Har aldrig sovit mer oroligt än jag gjorde inatt, sov knappt en blund, vaknade massor av gånger och var säker på att de glömt min födelsedag idag... Haha min älskling trodde samma sak. Senare idag öppnas stora champagneflaskan till middagen, Matilda och Tommy kommer så det blir säkert mys:) Skriver när jag har tid. puss så länge från 18åringen;)

grattis på 18års dagen olivia


nu är allting klart, bara att vänta tills morgonen.

nu är tårtan och pirogerna klara, axel är på plats och snart är det dax för nagelvård hoppas jag! Naglarna börjar spricka och din har ingen färg alls på sig och ser helt livlösa ut!
Imorgon smäller det, jäklar så skönt. Då är man myndig och behöver varken leta någon som kan köpa snus eller tigga av mamma/pappa. Allting kan fixas själv, får tom stå själv på lägenheten, och det blir mitt namn som skrivs på dörren istället för pappas:)
Pirogerna bler suveräna, smakade på degen och det var perfekt. Gjorde faktiskt några småfrallor också. Dessutom ser tårtan underbar ut, precis som jag tänkt mig:) Och tänka sig att nu är det bara kvar att se andra avenyn, sova och sedan kommer de in och sjunger för mig med tårtan och skumpan på sängen, guuud vad jag längtar! 18år, är något helt annat än 17 skulle jag tro. Ska också göra mig en beställning från systemet som jag ska ha till middagen imorgon. Superb! Nu slängs några bilder ut från vad som gjorts ikv, kan lova att magen är proppis nu, har inte ätit såhär mycket på jag vet inte hur länge... men då blir ju iaf läkarna nöjda! (och ja, tårtan är grön, ska vara så.)



gick rätt bra, hemma nu

Var inte så dåligt besök på sjukhuset iaf, gick rätt snabbt! Var bara in, pratade med Marja och Eva, fick fler mediciner och sedan blev det en kort tur till stan med axelius tills mamma kom och hämtade oss. På sjukhuset blev det en kopp kaffe, och innan  jag lämnade fick jag även en present eftersom jag somsagt fyller år imorgon! Blev en biobiljett var till jag och axl som innehöll popcorn och dricka:)! Mums, nu får man leta sig någon film att se!
Ska strax äta kroppkakor till middag, sedan blir det att göra klart pirogerna och fixa "The Big Tårta" inför imorgon. Skriver mer senare, kanske när axl kommit:) puss så länge

bakning och matlagning

Idag har jag stått i med massor av saker. Började med att jag vaknade någon gång kring halv 9 efter en lång och skön natt. Kände mig helt utvilad faktiskt! Skönt att sömntabletterna fungerar så bra som dom gör på mig!
Jag klev iaf upp ur sängen och startade datorn för att kolla receptet till tårtbottnar, sedan drog bakningen igång. Åt massor av smeten, den var underbart god! Hoppas bara att bottnarna smakar lika bra:) När tårtbottnarna var färdiggjorda hade jag 3timmar kvar att fördriva tiden med, bestämde mig då för att göra klar köttfärsen till pirogerna vi ska ha imorgon. Blev massor av avsmakning där också, så när det sedan var dax för lunch var jag redan proppmätt.. Men ändå så åt jag mjölk, flingor, kaffe och bullar. Haha vilket matvrak jag blivit här hemma! Hoppas bara nu att vågen visar samma sak. Eftersom det förmodligen blir vägning när jag kommer till sjukhuset idag.
.
Nä, nu ska jag ta och göra mig klar och sedan börja bege mig till stan för att prata med människorna från psyk och även hämta nya mediciner. Skriver mer senare, och slänger ut 2 bilder här nedan från baket och matlagningen.

fixa för 18årsdagen

Imorgon blir det tårtbakning!! Fyfasen så gott säger jag bara, måste få den klar innan natten så mamma kan komma in och sjunga för mig med tårtan och en flaska champagne på 18års dagen! Även om jag inte kommer kunna fira med krogen och party med kompisarna så måste man ju göra det bästa av sitsen, så jag har beställt skumpa till tårtan på morgonen och cider till middagen som kommer bestå av piroger!
.
Den kända tårtan är planerad och klar, det blir
- Chokladtårtbottnar
- "smörad" smält blockchoklad på tårtbottnarna
- chokladmouse, bananer och nötkrokant på första lagret
- vaniljkräm på lager nr 2
- grönfärgad grädde på toppen med gelehallon runtom +ljus förståss!
Sen får vi se om man gör något skrivet med blockchoklad ovanpå, beror på hur mycket plats det andra tar. Läääängtar redan, och tänka sig att det smäller redan på torsdag.



Nu blir det snart godnatt för mig, har tagit sömntablett och även de andra tabletterna så hade tänkt gå och borsta tänderna nu och sedan ringa godnatt till min älskling. Skriver mer imorgon någon gång, har mycket inplanerat bak, handling och även möte på sjukan så vi får se när det blir. Godnatt nu alla


middag och outfit

nu är middagen äten, jag är mätt och belåten och har precis hjälpt mamma och stefan att laga sin mat eftersom vi äter olika måltider. Det är mest för min skull eftersom jag måste äta vissa tider som är lite väl tidiga för dom, dessutom äter jag inte samma kost som dom gör.
Har smsat lite med min älskling som fortf ligger på akuten och nu väntar på röntgen. Hoppas han kommer få hjälp med operation osv inom kort!
Tänkte slänga ut en bild från min måltid, och dessutom visa dagens outfit.

verkställ

kan inte hålla mig.. ska alldeles strax börja med maten, men innan så måste jag skriva ett till inlägg om vilka idioter vi har här i skellefteå som läkare! Axel var som sagt inne på akuten igår pga axeln, och vad tror ni inte kan han hänt nu? Jo nu är han tillbaka på akuten och har proppat i honom smärtis och kommer förmodligen bara trycka tillbaka axeln och säga till honom att fara hem. Men så enkelt är det ju inte, dom måste ju börja använda sina hjärnor och fundera på hur många gånger han egentligen ska måste komma in på akuten innan de börjar operation.. Man blir bara irriterad, hoppas han får någon vettig människa att prata med denna gång som kan hjälpa honom med detta, man blir så sjukt irriterad. Kan dom aldrig fatta?

rastlös helt utan att göra någon nytta

Måste erkänna att det blev varken att packa upp saker, röja på rummet eller tvtittande. Jag fastnade med mycket mer plågande saker -men ska man vara fin får man lida pin. Eller hur var det? Så här nedan kan ni se var jag sysselsatt mig med ett tag. Känner också att tiden bara "flög" iväg, känns skönt! Bara en timme kvar till jag kan börja med maten, lutar åt bulgur och bacon, eftersom jag ändå ska käka nudlar till lunch imorgon och sparar därför blodpuddningen.
Förresten så måste jag en tur till sjukhuset imorgon för att träffa psyktjejen och utvärdere mående, sjukdom och sömnpiller. Passade rätt bra att det inte var förrän halv 2 så jag kan käka frulle och lunch hemma och ändå inte stressa. Dessutom slipper jag badet (min sjukgymnast ville ha mig att göra vattengympa imorgon kl 14.00 på sjukan men jag har inte krafter för det än) Det får helt enkelt bli bad en annan vecka.
Funderar på om det är något bra på tv ikv, skulle vara skönt med en tvkväll i sängen med bra program. Men den turen har jag förstås inte med mig idag, eller?
Jassii, nä nu ska jag göra någon nytta snart känner jag eftersom värktabletterna börjat värka och jag är rätt pigg efter kaffet jag drack tidigare, så jag slänger ut nästa inlägg EFTER middagen, det lovar jag mig själv.

farligt farligt

Näe nu måste jag ta och plocka bort bullarna.. dom är alldeles för goda, har redan lyckats trycka i mig 7st!! Ojojoj, nu får det lov att vara nog. Så har nu ställt fram 3 vattenglas som jag ska försöka hålla mig till, och en kopp kaffe förstås. Får så ont i magen av så många bullar, så nu får det lov att vara nog!
Har hunnit med en promenad ute idag i det underbart fina vädret. Riktigt vårväder, solen skiner och det bara måste vara +grader ute.
.
Älsklingen ringde precis och berättade att folk frågar helatiden vad som hänt med mig, och vad som hänt med honom och att han måste berätta historierna om och om igen. Gulligt att folk bryr sig iaf:)
Vad ska jag ta och hitta på nu då? kanske packa upp påsarna från sjukhuset, eller vila lite framför tvn.. Kan inte riktigt bestämma mig, kändes otroligt jobbigt att packa upp sakerna, men vet att det måste göras så får väl börja i den ändan. Måste som sagt fördriva tiden fram till kl 5 då jag ska fixa mig lite käk, antingen blodpudding (jag vet jag vet min smak är lite annorlunda, men det är faktiskt gott) eller också blir det bacon med bulgur.
hej så länge på er, nu kallar kaffet!

bullbaket avklarat

nu har jag bakat klart. Har både hunnit äta av smeten och är inne på min 2a bulle. Tänka sig, Olivia har lyckats! Gick bara åt sådär ett helt smörpaket, nästan en hel vaniljsocker burk och lite till.. Jassi, nu kan inte mamma eller läkarna klaga på att jag håller på och gå ner i vikt iaf. Tänk att bullar behöver så mycket fett! Det hade jag verkligen ingen aning om, trodde dom var hyfsat nyttiga.. Men det är väl lika bra att dom innehåller så mycket fett eftersom jag inte kan gå tillbaka till skolan och sådär helt förrän jag visar att jag håller på att gå upp i vikt!
.
Linnea från min klass hörde av sig på sms till mig idag för att höra hur det var. Hon berättade också att klassen var nyfikna, var kul att höra av någon sådär från klassen faktiskt:)!
Nä, nu ska jag ta och slänga ut bilder på bullarna så kan ni "titta men inte röra" medan jag tar mig en dusch! Hej så länge.
....måste också påpeka hur ont det tar att ha snusen på andra sidan nu när det är massa blåsor där....


och kaffet är självklart med på bilden, är bara snuset som fattas!

ny dag och bullbaket är igång!

Har fått sova en underbar natt nu pga sömntabletten läkarna nu har skrivit ut till mig. Vaknar inte en enda gång på nätterna, och är helt utvilad när jag vaknar! Propavan, tänk att en sån liten tablett kan göra så mycket.
När jag vaknade hade jag fått ett sms av min älskling, så han hade fått sig upp idag iaf efter den långa natten på sjukhuset. Tur det! Lite senare ringde han mig och var påväg till skolan, riktigt strongt gjort av honom att kliva upp och gå till skolan när han varit med om något så förskräckligt igår!
.
Jag var så baksugen när jag hade ätit frukosten så jag började med bullbaket direkt, och nu har jag kommit så pass långt att jag väntar på att degen ska jäsa klart. Skulle ta ca en  halvtimme, så kl 11.00 är det dax att baka ut bullarna. Hur dom sen kommer smaka är en helt annan femma eftersom jag aldrig tidigare i mitt liv har bakat bullar själv. Satsar i vanliga fall på kladdkakor eller liknande, men nu har jag provat och sen får vi se hur det går.
Justja! Har glömt sötta på ugnen... ska springa och göra det nu, skriver om resultatet av bullarna när dom är klara. Slänger in 2 bilder också från starten.

godnatt

Nu är det dax för mig att lägga mig i sängen och glo lite på tv. Förhoppningsvis ringer min älskling också snart och säger att det är bättre och att de fått axeln på plats -men det har vi lärt oss nu att så enkelt är det inte..
Imorgon hade jag iaf tänkt kliva upp rätt tidigt och käka frukost +duscha, sedan blir det att göra något helt underbart gott och kul.....
just precis!
Jag har tänkt att baka vaniljbullar<3
Blir nog att fota lite då, så visar bilder på hur dom blev, och skriver och berättar om hur underbart goda dom kommer bli också, för självklart kommer jag inte klara av att hålla mig från att smaka till födelsedagen, bli provsmak redan imorgon såfort en gobulle är klar! Muuuuums säger jag bara, vaniljbullar är fantastiskt.

satans läkare, vad håller dom på med egentligen och hur mycket ska man måsta lida?

N u  f å r  f a k t i s k t  l ä k a r n a  t a  o c h  s k ä r p a  t i l l  s i g  r e j ä l t !
För över ett år sedan skadade sig min älskade älskling i axeln, sen dess har han fått åka in och ut från akuten för att den åkt ur led. Var bara någon månad sen sist som han tom blev hämtad från skolan av ambulans och de lovade honom en operationstid.. men vad tusan händer? jo ingen operationstid får han och nu ligger han där igen,akuten. Jassi, och att det ska ske just när jag själv kommit mig ifrån sjukan och sitter i ersmark. Satans läkare som aldrig gör något.. har ju som sagt gått över ett år, och nu ligger han där för 4178gången. Skit säger jag bara!
S T A C K A R S   Ä L S K L I N G S Ä  G E R   J A G   B A R A !
tack för att du ringde Mats.

rubrik saknas

Nu är kvällsfikat taget, blev en macka med den omtalade philadelfiaröran och en kopp kaffe med lite mjölk i. Är proppmätt kan jag lova! På 30 min tas kvällmedicinen, sen får vi se om jag kanske flyttar mig till sovrummet och glor lite på tv.
Mamma köpte nya veckorevyn till mig idag, hade beställt prenumeration på tidningen för någon vecka sedan, men denna tidning hade inte kommit hem i brevlådan, så det blir väl nästa nummer istället! Så tänkte sätta mig och kolla igenom den en stund för att fördriva tiden. Är en otroligt trevlig tidning att läsa, och den innehåller mycket intressant! +att lagom svåra korsord brukar vara med i slutet som man kan lägga sig och lösa innan man somnar, det gillas hos mig!
Tror jag får ta och skriva lite mer senare, blev så sugen på att läsa tidningen nu när jag suttit och skrivit om den här. hej så länge!



yummiiii

blev ingen spec kul shopping på stan idag måste jag säga. Byxorna jag skulle ha var slutsålda, och jag hittade inga liknande någon annan stans heller. Inte bra inte, blev iaf fika för 2 på waynes och en macka till axel på subway. Var riktigt gott faktiskt med sötsaker säger jag passande nu med en naturgodispåse vid sidan. Jag och mamma var nämligen förbli på ica idag, och naturgodiset bara skrek efter mig, så det blev en sådan påse. Otroligt gott! Spec domdära vita yoghurtsakerna med mussli i. Muuums... Dom andra favvisarna hade inte maxi, det är en krispig boll med cappuchiniöverdrag. Har faktiskt bara sett dom på ica i kåge tidigare.
- Näe, nu måste jag sluta smaska på "godiset" är ju faktiskt dax för kvällsfikat på 30 min. Slänger ut bilder från stan innan jag gör något mer nyttigt.

en trip till stan +waynes

Nu har mitt lilla finger stuckits 2 ggr för att få lite blod till prover. Otroligt skönt att jag slapp sticka i fingrarna eftersom det brukar vara ett stort elände som tar massor av tid! Hade nu tänkt ta mig en promenad mot stan för att träffa på axl, lutar helt och hållet åt en fika också så det blir super bra. Får se om man kanske träffar någon på stan som man känner också:) hej så länge

My happy ending

nu har jag varit på en magnetröntgen som levde om så att det dånade i hela rummet. Lät säkert över hela röntgenavdelningen kan jag gissa! Lunchen har jag också fått i mig idag, det blev köttgryta och potatis. Helt ok faktiskt.
Klockan 13.00 blir det att träffa lektanterna igen för att spela eller något låter det som. Om ingen provtagning kommer ivägen förstås. Ska helt enkelt bara försöka fördriva tiden så gott som går och se om det dyker upp saker man ska göra bort innan man åker hem så man slippa komma tillbaka på ett tag. Mamma kommer också hit vid 13.00-13.30 skulle jag tro, men blir nog bara en snabbis för att prata med doktorerna skulle jag tro.
.
Sen bär det av en tur till city där jag ska prova leggingsarna som jag såg på bikboks hemsida (dom jag skrev om igår) och kanske shoppa lite om jag hittar något spännande. Hade också tänkt hinna med att ta en fika tillsammans med världens bästa axel eftersom jag behöver ett mellanmål idag också. Och fika på stan är ju rättså mycket godare och bättre än fika här på sjukan.
.
Nä, nu ska jag sluta prata på om allt och inget och göra någon nytta här istället. Skriver mer när jag får tid, sen får vi se om det blir något shoppat idag:) Pussar

äntligen får jag lämna sjukhussängen

Tillbaka på sjukhuset igen. Blev att kliva upp tidigt idag för att hinna med när mamma skulle åka in till stan eftersom jag bara hade fått permis över helgen och var tvungen att vara tillbaka här idag på morgonen redan innan frukost. Tur att axl hade sovmorgon idag iaf så kunde han följa med mig hit så fick jag lite sällskap på morgonen:)
Dagen började med vägning eftersom jag har som mål att gå upp i vikt, och för att få komma hem måste jag också ha gått upp i vikt. Förstår inte dehär... Har ätit som en gris, massor av måltider hela dagen och helatiden känt mig proppmätt men ändå gått ner i vikt.
ojoj, nu kom negativa Olivia fam ser jag hehe, får ta och skriva lite positiva saker nu känner jag..
.
Ronden var precis in och har fått besked om att idag är enda dagen jag behöver vara här egentligen, ska göra bort allting. Blir magnetröntgen, provtagning och massa mer. Sen åker jag hem! (Till ersmark) Sedan är det bara eventuellt onsdag som jag måste vara här och träffa psyktanten och planera/utvärdera hur jag mår och hur det har gått! Känns suveränt att få komma hem. Anledningen till det är att dom har brist på rum och behöver ge ut mitt rum. Så hem ljuva hem säger jag bara nu! Snart kommer jag.
Sen när jag kan flytta hem till min egen lägenhet igen får vi se, men känns iaf bra att kunna lämna sjukhuset och endast vara på dagvård när det behövs.
Nu ska jag gå till lektanden och spela lite kort hade jag tänkt för att fördriva tiden! Skriver mer senare hej så länge

nyprovning av hemmagjorda hamburgare

Jassi, nu har jag precis packat inför resan tillbaka till sjukhuset imorgon. Permisen är förståss slut nu när man har som roligast under helgen.. Har dock bara packat fram till tisdag eftersom jag hoppas på att inte behöva stanna där längre än så.
Sen sist jag bloggade har jag och axl hunnit göra hemgjorda hamburgare som var otroooligt goda! Hittade ett recept på någon blogg på "mest aktiva" (tror jag det var.) Istället för att ha dressing och sallad var det lök, fetaost, ketchup, gräddfil och senap +friskobröd. Själva hamburgedegen skulle man ha fullkornshavregryn, kände mig skeptisk när jag läste det, men det blev suveränt!
Vi har också hunnit med att spela "Ersmark." Syrran vann, men vi kom 2a med lite snålskjuts:) Innan jag nu lägger mig och ser Johan Falk (istället för wallander) så tänkte jag slänga ut lite bilder från den goda middagen! Skriver mer under nyheterna om jag orkar, annars blir det imorgon från sjukan. Hej så länge

lite kläder

nu har jag då kollat runt lite på bikboks hemsida och hittat saker som jag bara måste ha.. Får bli någon kort sväng på stan när jag har tid och ork till det! Finns ju så många underbart fina kläder nu såhär till våren. Dessutom blir man så sugen på köpa nytt när man legat inne på sjukhus och hemma under en så lång period!
Tänkte också passa på att lägga in en knasbild på dagens outfit.


dagens outfit är då alltså
- vanliga svarta leggings från gina
- svart långt linne från gina
- vitt långt linne från gina
- halsband från syrran i sundsvall
- grå lång öppen skjorta från veromoda

grillning på gården

har precis varit ute och grillat med familjen, det blev supergoda korvar och pinnbröd -både med och utan bacon. En riktig hit! Mobilkameran var självklart med så jag tänkte lägga ut några bilder från grillningen!
Älsklingen har också kommit hit till Ersmark nu, han är bakis nanting kan jag lova! Så blir lugn kväll med hemmagjord hamburgare och en wallanderfilm som det ser ut nu. Kanske lite kortspel också(?)

Dreams have only the pigmentation of fact.

När Den Rätte Dyker Upp,Då Säger Hjärtat Till,
Och Då Får Huvet Säga Va De Vill

freedom

solen skiner, temperaturen stiger för varje halvtimme och jag sitter alldeles nyduschad med rena kläder. Mamma har precis fått sig upp och håller nu på att fixa med kaffet ser det ut som. Hon springer runt och fixar och dinar med frukosten i sitt rosa nattlinne med små hjärtan på. Och ser man på, nu vaknade även stefan!
Själv sitter jag och kollar runt på olika bloggar, funderar på att ta en kort promenad och dricker mitt kaffe. Haha jajamen, måste nu erkänna att kaffe är gott! Utan socker och en liten skvätt mjölk i så blir det perfa! Då blir man även lite piggare.

.
minuslistan idag hör alla blåsor i munnen som bara blir fler och större.. ska nog ta lite av bedövande medlet i munnen idag, eller blir nog att leva på det..
Lite bilder från frukosten kommer här.

tom i huvudet, måste bara avlasta lite

uppe med tuppen kanske man kan kalla de här? klivia upp kl 8 en söndagmorgon.. Inte riktigt klokt, ellerhur? Jaja, själv så är jag nöjd! Sov en helt underbar natt med djupsömn, vaknade inte en enda gång mellan halv 11 igårkväll och fram till kl 8 idag. Otrooligt skönt!! Från min sida får sömntabletten propavan 10/10 poäng.
.
Nog om sömnen nu. Hade funderat på att ta en dusch och välja ut några kläder att ha till idag, men det känns som så tråkit, skulle vilja ha några nya kläder att använda... får se vad det blir helt enkelt, något lite nyare riktar det åt. Sedan blir det att ta en god frukost innan vi ska ge oss ut för att grilla korv och pinnbröd. Träänk så gott, alldeles nygrillade pinnbröd! jummiiii:) Skriver mer då, känner ett fantasin är tom!

tvkväll

ligger nu i soffan och slappar, mtv är igång på tvn och jag börjar få ont i magen. Som ni säkert redan vet så får jag så otroooligt ont i magen efter att jag ätit  en hel måltid, och denna gång råkade det bli liiiite för mycket! Så nu skriker magen, den rörs om och man bara önskar att jag inte tryckt i mig det. Men det är enda sättet för mig att slippa den elendiga sonden.
Middagen bestod iaf av korvstroganoff och ris, det var väldigt gott, och där sitter nog problemet.. Jag kan helt enkelt inte stå emot goda saker.
.
Ikväll har jag tänkt att slappa framför tvn med syrran fram till kl 9 då det är medicindax. Axl partajar ikv med killkompisar så vi ses imorgon igen.

uppdatering

nu har matilda kommit hit till ersmark. Hon sitter och löser korsord tillsammans med mamma, vet inte riktigt hur det går. Jag och axl har precis lagat en lunch till honom som blev en tallrik med nudlar, marmelad/ostmacka och en cola. Ser rätt gott ut faktiskt!
Snart ska älsklingen åka hem, själv hade jag tänkt att lägga mig och vila ett tag. Är rätt slut nu när jag varit uppe hela dagen och tom tagit en kort promenad runt kvarteret. Får se om man kanske hittar sig en bra film, eller om  jag bara ska slå på en serie på datorn!

jag gjorde det, +på mig

jajamen, som ni ser så har jag faktiskt lyckats ta mig tid att ge min älskling frukost på sängen! (En stor applåd för mig) Första gången, och det var nog bra det eftersom han gjort det för mig så många gånger tidigare.
Får se vad vi ska ta oss tid att göra, tror vi ska försöka ta oss ut på en promenad på en liten stund, men än så länge ser min älskling väldigt trött ut.
Maten idag har jag tänkt att laga alldeles själv, måste försöka kämpa och hålla mig på fötterna så gott som går så man får tillbaka lite "krafter" och muskler:) Satsar på att vara nog "tränad" till att orka med firandet på 18års dagen bästa vecka:)
en trött älskling

somrigt

har suttit och kollat runt lite på nätet, är så otroligt sugen på att köpa någon kjol att ha i sommar. Man blir så mycket gladare av att investera färgglada och somriga kläder nu när det är så grått/vitt ute. Spec här hemma i skellefteå där det snöar och är kallt.. Tänkte att jag måste dela med mig av bilderna och glädjen lite!

godmorgon

som svar på anonyma komentaren igen skriver jag
"okej, jag hoppas det inte är några fel på dom iaf:) har inte provat äta dom än.. men tack för att du sa till iaf! men jag tror nog inte att det ska vara några problem, vi lär väl märka om man blir sjuk..."
.
Har precis klivit upp ur sängen och tagit mig en god frukost som bestod av macka med philadelfiaröra, kaffe och ett glas vatten +medicinerna förståss. Känner mig rätt pigg idag, det är bra eftersom Matilda kommer på besök.
Hade tänkt klä på mig på ett litet tag, skippar nog att tvätta håret eftersom jag gjorde det igår. Hade också tänkt göra någon frukost till axl som fortf ligger i sängen och komma in med den till honom. Han har ju gett mig frukost på sängen så många gånger så nu är det nog min tur, eller var säger ni?
- Natten har varit helskum,  bara otroligt att jag fått mig upp idag måste jag säga.. Provade en ny sömntablett igår som gav mig pirrande känsla i näsan, benen somnade, kände mig kissnödig helatiden och hela rummet gungade... Inte alls bra, sov tom sämre med tabletten än utan, så idag ska jag prova en ny sort som heter propavan!
skriver mer senare puss

ett extra inlägg för att lägga ut en otroligt glädjande fyllebild


20:15

vet inte vem som skrev förra komentaren, men som svar skriver jag iaf
"konstigt eftersom dom sålde hallonen idag till oss helt utan problem! Så det är nog inget fel på dom, de är alldeles nyköpta idag."
.
Familjen har nu fått i sig en middag som bestod av köttfärsbiffar, svampsås och hasselbackpotatis. Själv satt jag utan mat och kollade in när axl åt för jag redan hade ätit middag på sjukhuset där jag fick underbara plättar<3 Så nu är det snart dax för kvällsfika. Blir den goda mackan som jag provade på ica idag.
Axl ligger här brevid mig, blir nog inget kvällsfika för honom på ett tag eftersom han fick en dundermiddag skulle jag gissa.
Skriver mer senare ikv, tänkte göra i ordning nu och titta lite på lets dance! Hej så länge
älsklingens middag -första portionen

hemma i ersmark

Nu har jag äntligen fått komma mig från sjukhussängen och hem till ersmark! Gud så skönt. Har nu precis packat upp alla mina kläder i garderoben och gjort mig en smoothie som blir till mellanmål imorgon. Den gjordes idag bara för att prova hur smaken blev, och jajamen den blev supergod som jag trodde:) (tjuvsmakade lite..)
Axl klev precis innanför dörren också, få se vad det blir att göra ikv.
.
I alla fall så var jag med mamma på ica idag, där hade dom smakprov på stenugnsbakat bröd och en underbar smak av "hemmagjord" philadelfiaost.
ingrediencerna var
- philadelfiaost (naturell)
- soltorkade tomater
- någon slags olja
Så det köpte vi hem för att käka som frukost och kvällsfika under helgen.
.
Här har ni min underbara smoothie

provtagning och permis

jassi, nu sitter det emlaplåster på mina armar igen eftersom det är tänkt att ta massor av prover idag igen.. Inte alls kul. Undrar om det finns någon där ute som verkligen uppskattar långa nålar i armarna som sedan sätts in i blodådrerna för att ta prover? Själv så tror jag inte det.
Är alltså ändrade planer inför dagen, ser ut som det blir mest provtagningar idag, och sedan lät det som att jag skulle få min permission över helgen! Iaf så var det vad sjukbiträdet sa, så nu är det bara att vänta och höra på vad ronden säger. Känns skööönt om min vilja går igenom för en gång skull!

ny start på ny dag

sitter nu i sängen efter en frukost tillsammans med älsklingen i matrummet och ett prat med en av personalen från psyket. Var meningen att dom skulle skriva ut antidepressivt till mig, men hon förstod allt jag sa till henne om hur jag mår och förklarade för mig varför saker kan bli som dom har blivit, så det vi ska fokusera på nu är istället sömntabletter så jag kan få min nattsömn och känna mig piggare och fräschare på dagarna:) Låter vettigt tycker jag eftersom antidepressivt gör så man mister matlusten, kroppen är för svag för att ta emot tabletterna och dom börjar inte heller verka förrän efter drygt 3 veckor.
.
Snart kommer ronden gående då jag förhoppningsvis får besked om ifall jag ska få någon permis över helgen, och även får lite koll på vad dom tänkt med mig framöver. Sedan blir det lite prat med psykologen (varför vet jag inte) och sedan blir den en varm och skön dusch för min del!
Skriver mer när jag har tid, hej så länge

godnatt bloggläsare nu ska jag sova

Ligger i sängen nu med kläderna på, axl har just slagit på en film vi har tänkt att se "-Adam och Eva." som jag minns den var den väldigt bra, men man vet ju andrig hur bra minne man har egentligen.. Blir nog att försöka somna till den iaf:)
Vi har fått i oss kvällfika nu också, för mig blev det en limpa med gud vet allt på (smör, leverpastej, ost, skinka, smörgåsgurka) för acl blev det ett antal smörgåsar och en tallrik med fil. Var gott och nu känns magen helt utspänd... Otroligt att dom ska tro att jag klarar av både frukost, lunch, mellanmål, middag och kvällsfika nu när kroppen levt på svält i så många dagar.
Iaf så ska jag ta och borsta tänderna, klä av mig och sedan krypa ner under täcket eftersom medicinen för natten också är tagen, har bara moxalolen kvar.
Skriver mer imorgon, då jag förhoppningsvis också får komma hem på permis!! Godnatt puss på er


detta inlägg skulle in för 2timmar sedan.

pratade precis med nath när min telefon dog av slut batterier. Sitter nu och väntar på att axl ska komma så ska vi ta och äta lite kvällsfika och mysa i sängen till någon film:) Har börjat med massor av småpyssel som jag inte alls tycker om att göra i vanliga fall, som tex att göra kort, halsband, rita och ja helt enkelt pyssla på lite för mig själv för att fördriva tiden. Ritade just ett "porträtt" av någon, vet inte vem men. Var bra sysselsättning med lite skön musik i bakrunden av spotify.
Har också varit en till kort sväng till mormor där jag lagade ärtsoppa till middag åt henne nu när hon har opererat sig och knappt ser något. Riktigt trevligt att få sig iväg någon sväng sådär på dagarna där man får röra på sig!
Tänkte lägga ut och visa mina mästerverk från pysslet;) ni måste njuuta av min kreativitet som finns här. (har ingen känsla för sånthär) får se det som "ett gott skratt förlänger livet" helt enkelt

fortsättning på dagen

har nu ätit mitt fika och varit iväg och lekt med lektanten i lekterapin. Fikat jag fått idag är kaffe, te, chokladbulle och banan. Kan ni gissa om man blir lite proppis när man redan är mätt från lunchen? och jajamen, inte nog med det.. är snart dax för middagen som består av någon slags köttgryta! Gäller att äta massor nu för att vikten ska ha gått rätt håll inför vägningen som nog blir av imorgon, annars blir det ingen permis över helgen!
Chokladkakan ligger här brevid mig och ser god ut, frågan är bara om magen orkar med mer "mat" innan middagen.
.
Snart kommer älsssssk axel hit och myser med mig ett tag innan träningen så jag får sällskap vid middagen, sedan ska han iväg på träning ett tag, men mys till kvällen blir det också. Eller vi får iaf försöka göra det bästa av saken nu när man är på sjukhus helt enkelt:)

torsdag tror jag?

igår hade jag en förskräcklig dag.. läkarna gjorde massor av misstag, och tillslut hittade jag i halsen att sonden hade tjorvat ihop sig till en klump och skav så otroligt mycket, så det var som sagt bara att slita ut den! Idag har jag då en provdag där jag ska försöka äta så mycket som bara går för att slippa sonden.
Lunchen var god, det var plättar med jordgubbsylt, glass och aprikoshalva:) passade perfekt i magen för stunden, men har dock fått ont nu och mår lite illa... Ska ändå försöka få i mig något slags mellanmål så personalen blir lite nöjd och glad! Det lär nog bestå av bulle +te.
Sen kommer iaf axl hit och är med mig under middagen och även under natten, så det blir super:) Skriver mer senare, ska gå och höra lite om mellanmålet nu. hej så länge
.
måste också passa på att skriva att min läkare fick sig en rejäl utskällning av mamma idag pga incidenten igår med slangen... hoppas dom har lärt sig något nu!

dålig dag

förskräcklig dag idag, helt otroligt måste jag säga att jag ens satt mig vid datorn! Tänkte iaf berätta att jag har gjort dendär undersökningen idag, är glad att ja var sövd! Fick en lite väl stor dos av lustgas innan för att dom skulle klara av att sticka i armen.. jag hamnade då i en jätterolig värld och hade ingen aning om någonting som hände, skrattade som en tok och pratade allt för mycket strunt!
När jag vaknade upp var allt ett rent stort helvete, har fått så otrooligt ont efter undersökningen så det blev inget prat för min del. Fyfy, detta vill vi inte göra om!
Har precis flyttat till ett nytt rum blivit inkopplad i matmaskinen som ska mata mig till halv 1 inatt.. suck ,att det ska vara ett sånt tjat om maten hela tiden!
.
några bilder från dagen
matmaskinen +dropp
nålstuckna handen och min lilla giraff jag fick på sövningen

fortsättning på dagen

jajamensan, imorgon blir det sövning och gastrobi eller vad det nu heter. (stoppa ner kamera och kolla igenom matstrupe, magsäck och tarm) Så då blir det fastande på morgonen och sedan upp före tuppen inför allt som börjar kl 8 imorgon.
För övrigt har jag varit glad idag, och min älskling har varit här ett tag med mig:) Blir mamma som sover över inatt, och axl får komma och sova imorgon eller onsdag:) Får se vad som passar bäst helt enkelt!
Maten har varit super idag också, fiskpinnar med remouladsås till lunch och raggmunkar till middag! Gott gott.
nu ska jag och mamma upp och röra lite på oss, gå till fiket elr något skriver mer senare om jag orkar:) puss

en ny vecka

idag vaknade jag av att sköterskorna kom in med medicin vid 8 tiden... lite väl tidigt kan man tycka, men lika bra var nog det eftersom min älskling har sovit här med mig inatt och skulle hinna upp till skolan:)
Var tänkt att matilda skulle komma och hålla mig sällskap här på dagen, men hon kände sig inte riktigt frisk, så jag får ta och försöka roa mig själv tills mamma kommer.. Och senare kommer även axl och hälsar på mig igen:)
.
Nu sitter jag iaf i sängen som är nybäddad och väntar på att ronden (doktorn) ska komma in med besked om hur allt ska fortsätta.. Sen blir det lunch på någon timme som jag då ska försöka äta lite av för att få så lite sondmatning som möjligt idag!
Har gjort en lista på saker jag så gärna vill äta, den består av bla skovmål, hemmagjord pizza, pannkaka, vaniljbullar och kräftor<3 Så ni ser, aptiten finns iaf kvar! Gäller bara att få bort det onda.
Skriver mer senare pusssss

man kan alltid drömma

har funderat på vad jag kan vilja ha i födelsedagspresent idag.
Egentligen spelar det ingen roll eftersom jag inte kommer kunna lämna sjukhuset om idioterna fortsätter såhär, men man kan ju alltid drömma.
klänning från h&m (199kr?) strlk 36
skor, h&m (100+) strlk 36
skor, från ck (eurosko/wedins? minns inte vad den heter..) 500kr strlk 36
leggings, lindex (ca 200+kr) strlk S
armband +ringar som var bredvid, bikbok ca 100kr onesize

dööööö

ett riktigt helvete här på sjukhuset.. jag kämpar och försöker få i mig mat, och ändå sätter dom i nästan hela dagarna sjuka maträtter via slangen... tror ni att jag känner mig lite mätt eller? jajamen.. satt med spykopp idag! Orkar inte med alla dessa idioter som jobbar här, finns väl max 3 vettiga. Hur kan det vara så stor skillnad på människor inom sjukvården? herregud, visst måste dom väl ha samma "schema" att gå efter?
byt liv med mig någon snälla

jajamen, det bara fortsätter.

blev inget mer skrivande igår, jag var så fruktansvärt trött efter (en timme?) hos bror. Somnade tidigt efter jag tagit medicinerna för natten.
Nu har dom iaf lyckats slita upp mig och proppat i mig frukost. Inte alls kul när man inte har någon matlust på morgonen och redan känner sig mätt och uppsvullen.... Men det var enda anledningen till att slippa bli sondmatad på morgonen.
Om ett tag har jag och mamma tänkt försöka få oss iväg till stan eller något om allting går som tänkt. Och jajamen, innan dess har dom tänkt att trycka i mig ännumer mat! Dock är det kycklingfilé som serveras på sjukhuset, så vi ska ta och beställa hit någonting annat till mig eftersom jag inte alls äter kyckling!
.
För övrigt vet jag att jag varit dålig på att höra av mig till alla möjliga, men det ska bli bättre så fort jag orkar med det:) Axl är en ängel som kommer hit trots allt elände, han ska kanske sova här inatt om det bara är ok för hans föräldrar och han vill det förstås:)
här kommer en bild på min nya "kompis" på sjukhuset.. sonden.........
ni ser själva hur eländigt det är,  och hur trött jag ser ut...
någon som känner sig avundsjuk?

ett enda stort elende

igår kom sussi och matilda på besök. Sussi hade med sig supergoda chokladmuffins med grädde. Var tänkt att vi då skulle sätta i en sond som kunde ge mig mat. Men pga att jag inte reagerade någonting på medicinen som skulle ta bort det onda och göra mig lite borta blev inget som det var tänkt..
Lite senare kom iaf axl på besök, då var det dax.. bara att sätta in sonden för att få näringen jag behöver.. det tog ont, och var förskräckligt äckligt eftersom sköterskan pressade in slangen så fort och hårt att den bara korvade ihop sig i halsen på mig.. jag höll på kräkas! Men nu sitter den på plats iaf..... inge kul alls enligt mig! Den är besvärlig, ivägen och tar ont i halsen.
Natten fick inte så mycket sömn som det var tänkt, och någon hjälp mot smärtan har jag inte heller fått idag! Väntar på att dom ska komma in med lite.. men det är en timme bort!
Tänkte ta lite nagelvård med mamma undertiden som sonden ger mig mat, sedan ska vi försöka få oss till oscar och anna som har kalas för anna idag. Dit följer också min älskling med förståss:)
lägger in en bild senare på detta elendet.......... hej så länge

lite uppdatering om dagen

idag  är inte livet en fest precis.. Vaknade efter ett natt med morfin+sömntabletter av att ronden (doktorerna) kom in för att prata om vad dom har tänkt sig att göra med mig för att jag ska bli frisk. "Jasså, vad bra!" tänker ni nu säkert när ni läser.. men njasii, vet inte riktigt om jag gillade förslagen.
1, stoppa in slang genom näsan till magen som ska ge mig mat under några veckor eftersom jag inte klarar av att äta själv pga illamående och ontet.
2, Träffa psykolog på sjukhuset (varför förstår jag dock inte)
3, jadu.. om jag då minns sista förslaget hade jag skrivit ut det;D
Ingen hit iaf! Har nu gjort en undersökning via röntgen där jag skulle dricka tjock äcklig förskräcklig kontrast som rev upp hela matstrupen på mig (kändes det som) det var inte alls kul! Då blev det så förskräckligt ont att jag hamnade på rummet med värktabletter och morfin. +dropp på det hela.
Vilken dröm alltså, någon som känner sig avundsjuk? haha skulle inte tro det..

tillbaka i mitt rum på sjukhuset...

nu har alltså jag och mamma åkt in på akuten, jag fick ett rum på barn där jag ska ligga... blir dropp över natten, hoppas på att dom ska kunna hjälpa mig med det onda och fixa så jag kan sova inatt iaf.
orkar inte skriva, tänkte bara meddela att jag ligger här inne på barn igen.

orkar inte

sitter och väntar på att doktorn ska ringa upp mig så ska vi höra om dom har kommit på något att göra mot allt dehär, eller om dom fortf är lika dumma och korkade.. mamma säger att om vi inte får någon hjälp nu måste jag läggas in så dom kan fatta att det är dagt att arbeta -göra sitt jobb!!
klarar inte av att gå dag in, dag ut med andningsproblem.. +maten.. Vi som trodde jag höll på bli bättre och stod ut med det lilla jag åt..... ojojoj vad fel man kunde ha! LESS NU, snart ger jag upp totalt.

jag är less nu

jag står inte ut.. att måsta vakna om och om igen under natten för man har så förskräckligt ont och tungt att andas, man vrider och vänder på sig för att hitta ett bra läge att ligga på men ingenting fungerar.
Nu testar jag en dag till med dessa tabletter, och fungerar det inte så får dom ta och kolla upp vad felet är.. jag menar, svårt att andas pga magkatarr? nja, skulle inte tro det... åtminstone så borde magkatarrtabletterna hjälpa isf.
Orkar inte skriva mer nu, får se om jag orkar senare.
ontontontONT! Byt med mig snälla..

snart smäller det, eller?

nu har jag fått massor av frågor om vad jag önskar mig när jag fyller år.. men vadå, det är ju länge kvar? tänkt jag.. Men där hade jag fel! Endast 15 dagar kvar, sen jag är 18. Tänk att tiden ska gå så sjukt fort, och här ligger jag i sängen och mår skit pga sjukan... Blir nog inget firande iaf förutom släkten... om jag orkar, men. Vi får se vad det blir av helt enkelt.
för övrigt så är allt jag har att säga:
-förbannat ont i magen
-mår illa
-tungt att andas
-ONTONTONTONTONT!!!!!

ingen rubrik

Ligger i sängen nu, har sett klart alla avsnitten som har kommit ut i säsong 7 av oth... Känns lite sådär att måsta gå och vänta i evigheter på att de 2 sista avsnitten också ska komma ut.. Har iaf hittat en annan serie som verkar riktigt bra som jag nu håller på att se. 90210 heter den. Har inte hunnit så långt men fortsätter det såhär bra så blir det nog en hit:)!
Har också lyckats få i mig lite käk idag,,, en macka och en liten tallrik med havregrynsgröt! Ett steg närmare en full mage iaf! För övrigt är jag helt slut, har ont och vill bara jag vet inte vad. Byter gärna denna långvariga och otroligt jäkliga sjukdomen mot vad som helst.
På några timmar kommer min älskling hit, blir nog kul:) iaf skönt att ha honom här igen! Skriver mer senare om jag har ork, puss

13 månader

idag har jag tretton månader tillsammans med min älskling. Tyvärr har vi inte kunnat fira ett års dagen än, och blir nog inget spec idag heller för denhär jobbiga sjukan som aldrig ger sig..... Att man inte ens ska kunna sova en natt utan värk och svårt att andas..... om ni bara visste hur sjukt less man kan bli!
Jag åker in på sjukhuset med mamma idag iaf, vi har fått en tid kvart över 11, så då ska vi se vad dom nu har att säga, hoppas iaf på riktig hjälp nu! Måste ju bara bli frisk snart.
Skriver mer senare när jag har ork och förmodligen fått stop på det onda hej så länge.

en måndag

vet inte riktigt vad jag ska skriva om idag eftersom jag mått så pass dåligt idag så jag bara har legat helga dagen... Iaf så ringde veckaren vid halv 10 så min älskling skulle hinna iväg med bussen till stan. Kände direkt jag klev upp ur sängen att det här kommer inte bli någon kul dag.. Jag jajamensan, helt rätt! Tom feber.. Så idag har jag levt på välling eftersom det är det enda min magen klarar av. Trodde det skulle smaka skit, men var helt ok! Iaf så har jag hunnit lååångt i oth nu, snart klar med 7e säsongen. Vad ska man då börja se för serie? ingen aning faktist, kanske oc, 90210 eller greys kanske.. Vi får se!

Senare i veckan har jag och min älskling iaf tänkt grilla här ute på gården, jag är nämligen så otroligt sugen på att grilla korv och pinnbröd!! Så det får bli någon dag framöver:) Var planerat till idag egentligen, men nu blev det som det blev.. Har också tänkt att åka skoter någon dag(om jag hinner bli "frisk"), men vi får se.. Annars får det bli en annan dag:) grillning blir det iaf! Och imorgon har vi 13månader tsm, så då kommer han tillbaka och bor med mig:)

nu ska jag lägga mig och slappa med halv åtta hos mig! Får se om jag orkar skriva mer senare.. pussar

love is like a drug

It's amazing
How you can speak
Right to my heart
Without saying a word,
You can light up the dark

bilder från gårkvällen

igår fick jag aldrig igång internet på min dator, så hade tänkt berätta att kvällen var lyckad, och den slutade med rysaren som vi planerat att se:) Jassii, vad jag mer ska berätta vet jag inte.. vi spelade kort (jag och älsklingen vann) och bara satt och pratade allmänt. Innan jag lägger ut bilder från gårkvällen tänkte jag berätta om vad som hänt idag:)
.
Idag vaknade jag och älsklingen av väckaren som ringde på min mobil. vi gick då upp, käkade frukost och sedan tog vi sparken iväg till mormor där vi fick massor av gott fika! Bullar, saft, kakor osv. Mums! Problemet är bara att jag inte kan sluta äta när det är så gott, och jag får då så otroligt ont i magen!
Nu har vi iaf precis lagt oss i sängen för att titta på wallander-mastermind. Den verkat toppen:)
Uppdaterar mer imorgon

hemma hos världens bästa

sitter hemma hos världens bästa älskling just nu tillsammans med honom, mackan, oskar, nath och andreas. Vi har precis käkat en god middag (tacos) och väntar nu på att någon av oss ska orka gå och engagera sig i efterrätten!
tänkte ladda upp bilder också under kvällen, bara jag får den förbannade nätverket att fungera:) Men det ska nog lösa sig snart får vi hoppas.. annars kommer bilderna imorgon!
skriver (förhoppningsvis) mer om en liten stund:) puss

lördag, 6 mars

Jassii, vad ska man då skriva om idag.
Vaknade vid 11 tiden(?) och gick då upp för att ta mig en dusch. Hade egentligen inte tänkt duscha idag, men eftersom vi ska ha våran middag ihop några kompisar så kände jag mig tvungen..:P
Vi siktar på att ha alla hemma hos axl kring halv 5 tiden, så får vi god tid på oss att laga tacosen:) Förmodligen blir det väl jag och nath som får jobba med maten medan killarna roar sig!
Sedan till efterrätt har vi tänkt att svepa ihop en marrängswiss med bananer, marsmallows, glass, grädde och chokladsås. Blir nog toppen om allting går som tänkt!
Nog med allting positivt nu, finns ju även dåliga saker med denna dag. Som att pappa åker hem idag tex, tiden har gått så otroligt fort, tänk att det redan gått en hel vecka sedan han kom. Ojojoj.. Men förmodligen ses vi igen på påsklovet:) Iaf så det brukar bli!
Tänkte skriva mer senare, och även lägga in några bilder från våran kväll;)

slänger in en bild som är tagen under veckan
ps. missa inte filmen seven som går på 5an ikv, den ska tydligen vara riktigt bra!

Det här bör mamsii och pappsii läsa!

pratade precis med (boksavligt talat) världens underbaraste och bästa pojkvän i telefonen. Han ville att jag skulle skriva upp och visa alla något som han sa.

Axl - Jag har fått vääärldens bästa svärföräldrar, du måste hälsa det till dom och skriva ner så alla kan se att jag har verkligen världens bästa svärföräldrar. Jag älskar din mamma och pappa så otroligt mycket, dom är fantastiska! Att lyssna på din pappa när han spelar och sjunger ger mig gåshud, och att sitta i ersmark och spela kort med din mamma som är så bra på det!
Och Stefan kan vi ju inte heller glömma, han är fantastisk han också! Kom ihåg att berätta dehär för dom nu Olivia!
Sen får vi ju inte glömma dig, som är något av det bästa som hänt mig, du är fantastisk och jag älskar dig så otroligt mycket! Du är världens finaste flickvän, helt underbar!


Jag måste ju ha den underbaraste pojkvännen i världen, lyckligt lottad helt enkelt

här ser ni vad jag precis har sysslat med!




Just precis! Ätit godis och haft nagelmanikyr!
hehe man måste ju passa på under tiden dom är långa..


with a little help from my friends

idag har jag haft riktigt trevligt! Kunde nog inte bli mycket bättre än såhär som sjuk:)
Ett stort plus för det
Ikväll blir det lugnt här hemma för mig och pappa medan axl är ute och partar för att fira felix som fyllt 18:) Men själv är jag helt slut efter en dag tillsammans med kompisar och älsklingen på stan!
här kommer några pic från dagen, ni ser själva var jag hållit hus

rubriken till detta inlägg fattas

tänkte berätta att jag och pappa såg på en film idag som faktiskt var riktigt bra:)!
Pappsii var och köpte snus och tidningar till mig på jour livs idag, då passade han också på att hyra en komedi:)
Den började lite skumt, men sedan när den kom igång var den riktigt bra!
här har ni den
nu har jag tänkt fortsätta se på underbara one tree hill ett tag:) puss

nu går det bakåt

jassii, denna dag var väl inget att hylla för! Inte natten heller för den delen..
Istället för att gå åt rätt håll som vi nu hoppades på blev natten och hela förmiddagen jobbig av huvudvärk, värk i kroppen, trötthet, ont i magen.. När jag sedan skulle ta mig upp ur sängen för att packa ihop smutstvätten kom även svimkänslan;S Blev yr i hela huvudet och allting bara kändes konstigt!
Har iaf fått i mig en järnrik middag och vitamintabletter.. ligger dock fortf här i sängen med pyamasen på.

Kvällen var planerad, men nu vet jag inte hur den ska sluta, antingen liggandes i sängen eller jaa.. följa med pappa? I alla fall så kommer älsklingen hit idag och sover med mig. Blir skönt!
Skriver mer senare om jag orkar, puss

middag

åt just en superdundergot middag som pappa hade fixat!
mumsmumsmums säger jag bara, nu är jag mätt flera veckor framöver känns det som! Magen känns som den ska spricka=P bara hoppas att det går över så jag slipper spendera kvällen med illamående framför toan!
tänkte att jag måste lägga ut en bild nu här, och skriva om hur mycket jag faktist uppskattade att äta denna maten så att även mammsi kan se det och blir glad:)
Den här tallriken består alltså av
- ruccolasallad
- räkor
- ägg
- paprikasnack
- päron
- avacado
- romröra
fick dock inte i mig allt dehär, men lite av varje!
eller rättare sagt lite för mycket av varje

några +

Jassii, nu när jag skrivit om sjukdomen kanske jag ska lägga ut ett lite roligare inlägg!
kan berätta att igår var en kämpig dag, men jag tog mig igenom den! På traven fick jag några +också, det var en ny gitarr med gitarrställ av pappa, sushi till middag och en ny medicin för magen pga all denna magkatarren!

Idag är det en lugn dag, vilar ut för att sedan orka med att fara till syster sussi för att hälsa på ebbsiii:) ska bli superkul att få träffa henne nu igen! Var ett bra tag sedan nu.
Tänkte också sätta mig och se lite av 7ans säsong på oth som jag nu hittat på nätet:) Lätt att fastna i det säger jag bara!


denna elendiga sjukdom...

många frågar och undrar "vad är det för sjukdom du har egentligen?" och ja, jag ska väl ta och svara så gott jag kan på det nu.

Allting började i höstas, eller rättare sagt sensommaren då jag fick ett virus som heter enterovirus.. Det gjorde att jag var sjuk väldigt ofta, trött mest hela tiden och som ni alla säkert också märkt klagade jag mycket över all feber som kom och gick. Vi trodde hela hösten att det var svininfluensan, vanliga förkylningar, det ena och det andra jag var sjuk av. men nejnej, nu när jag blev så dålig och åkte in på sjukan har dom upptäckt att jag har haft något som heter enterovirus enda sedan augusti någon gång som sänkt mitt immunförsvar, och hela min kropp. Jag blev då mottaglig för det mesta, och åkte på en rejäl körtelfeber som satte sig på organen i kroppen, körtlar överallt svällde upp och gud vet allt som blev fel. Det tog väldigt länge innan man märkte detta, så därför blev jag bara sämre och sämre. En morgon vaknade jag och kunde knappt andas.
Efter detta förlopp har dom sagt att jag skulle kunna ha något mer fel eftersom jag varit så jättedålig -och är fortf så dålig. Men än har inget mer hittats och man siktar därför bara på att jag har en allvarlig körtelfeber och enterovirus.
Detta kommer ta en lång tid, med mycket kämpande för att ta sig igenom. Äter massor av mediciner som det är nu, och ändå har jag minskat rejält på dom! Jag hoppas iaf på att snart bli bättre, och passar nu på att njuta av dom bra stunderna man har. Men sjukhuset är vi inte av med än, dom håller fortf koll och tar sina prover under veckorna, och lika bra är väl det.

Just nu har jag problem med öronen, brist på det ena och det andra, ont i munnen, ont i halsen, magen fungerar inte, ont i magen och illamående efter jag försökt äta, trött, ont i kroppen och jaa, som ni ser hela kroppen är tagen! Och nu är det ändå snart 2 månader sedan jag blev så allvarligt sjuk. Men som dom säger, det kommer ta mellan 6månader och upp till ett helt år för att jag ska komma tillbaka till mig själv och vara pigg.

godnatt

hade faktiskt tänkt att göra en tidig kväll ikväll eftersom jag har så problem med magen nu.. Är nog bra för kroppen med sömn eftersom dagen varit så hemsk!
så nu tar jag och borstar mina tänder, tar natt medicinen och lägger mig :) måste ju också orka med besöket på sjukhuset imorgon... SUCK
skriver imorgon pusss

tack för allt stöd

nu är det såhär att jag har varit på sjukhuset idag.
hela dagen var fruktansvärt jobbig, jag har inte orkat med någonting.. riktigt depp har jag varit också. Men jag måste passa på att skriva här att jag tackar min älskling så otroligt mycket för stödet, för alla underbara samtal och för att du finns vid min sida oavsett vad som sker. Tack för det:)
Min mamma har också varit helt fantastisk, stöttande och förstående till 1000 är hon. Det är jätteskönt att jag fått stöd nu när det är och har varit så pass jobbigt, det behövs för att jag ska klara detta!
ikväll var Filippa här för oscar skulle komma och tixa routern till datorn. Det var jättekul och fick mig på andra tankar!
tänkte att jag kan lägga ut bilder på lillgumman!

.

ett rent helvete.. vet inte vad jag ska säga eller göra länge.
finns ingen ork, inga ord
orkar inte mer nu,  p u n k t


RSS 2.0